Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις προάλλες έβλεπα μια συζήτηση στην κρατική τηλεόραση για τα μέτρα. Τέσσερις συνομιλητές, “μεσαιομεγάλα” ονόματα, ανάμεσά τους και ένας από τους αρχιτέκτονες του “βρώμικου ‘89”, συμφωνούσαν με την κυβέρνηση. Διερωτήθηκα μήπως έπρεπε να φωνάξουν και κάποιον που διαφωνεί, έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, μπορεί και να αυξανόταν η τηλεθέαση.

Δεν μούκαναν εντύπωση οι ασήμαντες εξυπνάδες που έλεγαν. Κάτι άλλο μούκανε εντύπωση. Δεν νοιάζονταν. Μιλούσαν για τη χώρα τους (;), τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών της, που κινδυνεύει να καταστραφεί. Το μόνο που τους ενδιέφερε όμως ήταν να εκστομίσουν μια “έξυπνη” ατάκα. Δεν αγνοούσαν μόνο το θέμα τους, αγνοούσαν και σε ποια χώρα ζουν και τι θα της συμβεί. Αγνοούσαν επίσης ότι κινδυνεύουν να θαφτούν κάτω από τη λάσπη των ελληνικών ερειπίων.

Χαρακτηριστικό των μεγάλων δομικών κρίσεων είναι η αδυναμία των ιθυνόντων στρωμάτων να αντιληφθούν το βάθος τους και να προτείνουν λύσεις. ¨Όπως οι βουλευτές, που εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρουσφετολογικές προσλήψεις και να μην περιορίζουν τις αμοιβές των υπαλλήλων τους. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ίσως αύριο να μην μπορούν να περπατάνε στον δρόμο.

Λιγότερο ή περισσότερο βολεμένοι, μπορούμε να καταδικάζουμε όσο θέλουμε τον ξυλοδαρμό του φίλου Παναγόπουλου, οι καταδίκες μας όμως δεν θα τον εμποδίσουν να αποδειχθεί μόνο η αρχή. Η αγανάκτηση και οργή που συσσωρεύονται γρήγορα στα έγκατα της κοινωνίας θα τα προκαλέσουν νομοτελειακά αυτά. Πόσο μάλλον που, τα φυσιολογικά αυτά και πολύ υγιή συναισθήματα, δεν μπορούν να βρουν καμία διέξοδο σε ένα χρεωκοπημένο πολιτικό-κομματικό σύστημα που μεταβλήθηκε, περιμένοντας τον νεκροθάφτη του, στη μεγάλη πληγή της χώρας.

Κοιμήθηκα με τη ΝΕΤ, ξύπνησα με γνωστό σχολιαστή μεγάλου ιδιωτικού ραδιοφώνου, που βάζει όλο το αναμφισβήτητο ταλέντο του στην υπηρεσία του εργοδότη του και του νεοφιλελευθισμού. Ε ρε και τι έσερνε στους δημοσίους υπαλλήλλους, αλλά και στη ΝΔ, επί των ημερών της οποίας, έλεγε, διογκώθηκε το δημόσιο. Υπήρχε βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια που ο ίδιος δεν ανέφερε και οι ακροατές αγνοούσαν. Αυτός ο λαύρος ”κοινωνικός κριτής” διόρισε την άνευ καταλλήλων προσόντων σύζυγό του, με ικανοποιητικότατες αποδοχές, σε δημόσιο οργανισμό, το τελευταίο διάστημα της ΝΔ! Μετά το 1990, το θράσος έγινε η κυριαρχούσα αρετή σημαντικού τμήματος της ελληνικής δημοσιογραφίας. ¨Όπως και η ξετσιπωσιά, το ότι κανείς δεν ντρέπεται πια, κορυφαία εκδήλωση της εθνικής παρακμής.

Ποτέ δεν πολυσυμπάθησα τους δημοσίους υπαλλήλους και, όπως όλοι, έχω άπειρες φορές βλαστημήσει στις επαφές μου με το κράτος. Αγανακτώ όμως με αυτούς που τους κάνουν τώρα εξιλαστήρια θύματα, διοχετεύουν τερατωδίες εις βάρος τους και επιχειρούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων του ιδιωτικού στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Τι θέλει π.χ. να μας πει ο κ. Πρόεδρος του ΣΕΒ που, κάθε λίγο και λιγάκι, υποστηρίζει ότι χρεωκόπησε το κράτος, αλλά υγιαίνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με όλο τον σεβασμό, δεν είμαστε τουρίστες. Ξέρει πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που δεν χρηματοδοτήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το κράτος; Που δεν εκμεταλλεύθηκαν την αποδιοργάνωση και τη διαφθορά του; Προφανώς τη λειτουργία του κράτους δεν την καθόρισε ιστορικά η νοοτροπία των κλητήρων του. Τη νοοτροπία των κλητήρων καθόρισαν οι ανάγκες των πολιτικο-οικονομικών ιθυνόντων. Κι ας μη γελιέται ο κ. Πρόεδρος: όταν μια χώρα χρεωκοπεί, χρεωκοπούν όλοι, και χρεωκοπούν τόσο πιο γρήγορα, όσο λιγότερο το καταλαβαίνουν.

Στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ μια υπάλληλος τοποθετήθηκε σε κρίσιμη θέση. Ο προϊστάμενός της της εξήγησε ότι μπορεί να παίρνει εικονικά έξοδα μετακινήσεων. Εκείνη αρνήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ησυχάσει επί δύο χρόνια, πόσο μάλλον που ο προϊστάμενος ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Με αφορμή και πολλές ανάλογες περιπτώσεις, είπα μια μέρα σε ένα φίλο ότι η “ταξική πάλη” στην Ελλάδα, εκείνα τα χρόνια, ήταν σύγκρουση μεταξύ δύο κατηγοριών “πρασινοφρουρών”, των παληότερων και ιδεολογικότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των καιροσκόπων που το πλημμύρισαν μόλις οσμίστηκαν εξουσία.

Αντίθετα με ότι λένε οι Βούδες της αριστεράς, από φόβο ίσως σε ποια κατηγορία μπορεί να τους κατατάξουν και τους ίδιους, η “ταξική” σύγκρουση δεν γινόταν αναγκαστικά μεταξύ ανθρώπων με διαφορετική θέση στην ταξική πυραμίδα, ήταν κυρίως σύγκρουση ανθρώπων με διαφορετικά ηθικο-ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Δεν ήταν σύγκρουση διαφορετικών ιδεολογιών, αλλά ανθρώπων που είχαν και ανθρώπων που δεν είχαν ιδεολογία. Οι δεύτεροι κέρδισαν και χάσαμε όλοι!

‘Eνας γνωστός μου προτίμησε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα από την πολεοδομία, μη θέλοντας να ενταχθεί στην παρανομία, ένας άλλος αναγκάστηκε να το βουλώσει όταν τον απείλησε πασίγνωστος επιχειρηματίας, γιατί διαπίστωσε τεράστιας έκτασης λαθρεμπορία καυσίμων. Μια συμφοιτήτριά μου, πεισματάρα ΚΝίτισσα, πήγαν να την κλείσουν στο τρελοκομείο γιατί επέμενε να κάνει τη δουλειά της. Μπορεί να γίνεται χάος στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων, να μη βρίσκει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, σε κάθε διεύθυνση προμηθειών υπάρχει όμως ένας, αμετάθετος επί δεκαετίες υπάλληλος, που ξέρει απέξω κι ανακατωτά όλους τους κωδικούς, πως λειτουργεί όλο το σύστημα και εξασφαλίζει το interface κράτους-λαμογίων.

Η διάλυση του ελληνικού κράτους είναι η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και για την ξένη εξάρτηση της χώρας, οι δύο αυτές λειτουργίες δεν είναι παρά οι δύο όψεις της λειτουργίας του ελληνικού Λαμογιστάν. Από τη μια διογκώνει το κράτος, διορίζοντας σε μεγάλο νοσοκομείο 45 ηλεκτρολόγους, που χτυπάνε κάρτα το πρωί και φεύγουν, από την άλλη αποφεύγει να διορίσει 50 χειρουργούς που λείπουν στο πιο κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ώστε να πηγαίνει η πελατεία στην ιδιωτική, αλλά κρατικοδίαιτη και χειρότερης ποιότητας ιατρική. ¨Όταν ένας άξιος ¨Ελληνας διπλωμάτης στη Μόσχας έγραψε πέρυσι σε υπηρεσιακή έκθεση την αλήθεια για τους αγωγούς, τον παρέλαβε ολόκληρο το σύστημα ΥΠΕΞ και μόνο που δεν τον πέταξαν από την υπηρεσία προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων. Ποιος συνάδελφός του θα τον μιμηθεί τώρα;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι αυτοί που είναι γιατί “διατάχθηκαν” να γίνουν τέτοιοι – κι αυτό που κυρίως πρέπει να τους προσάψουμε είναι ότι υπήρξαν, οι περισσότεροι, πειθήνια όργανα της εξουσίας. Διατάχτηκαν από τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους εν γένει ιθύνοντες, που τέτοιους τους θέλουν, έστω και αν κατά καιρούς αγανακτούν με το αποτέλεσμα της δικής τους δράσης ή αβελτηρίας. ‘Αλλωστε, το δημόσιο δεν λειτουργεί με αυτοδιαχείριση, έχει κάθετη οργάνωση. Αρκεί να μπουν συγκεκριμένοι στόχοι και συγκεκριμένο, μετρήσιμο έργο σε κάθε επίπεδο. Αλλά οι προϊστάμενοι του ελληνικού δημοσίου χρειάζονται ένα διαλυμένο και πειθήνιο δημόσιο.

¨Εχουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι σημαντικό μερίδιο ευθύνης, είτε γιατί ορισμένοι έβαλαν το χέρι στο μέλι, είτε γιατί δεν έθεσαν τα ζητήματα, προτίμησαν να δωροδοκούνται με εικονικές υπερωρίες, επιδόματα, εύνοιες προϊσταμένων και υπουργών, λαμπρές καριέρες συνδικαλιστών που δεν θυμούνται πότε δούλεψαν. Αλλά υπάρχει τεράστια δόση υποκρισίας, απάτης και υστεροβουλίας στην άποψη ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την οικονομική κρίση, ή ότι φταίει εν γένει ο λαός, η κοινωνία, ο παληοχαρακτήρας μας. Δεν εξισώνονται οι ευθύνες του περιπτερά και του πρωθυπουργού, ούτε είμαστε όλοι ίδιοι. Μόνο οι ένοχοι και όσοι επιδιώκουν διαιώνιση του συστήματος έχουν συμφέρον από μια τέτοια ερμηνεία. Επιπλέον, υπάρχουν και υπάλληλοι που εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους.

Σε αυτούς θάπρεπε κανονικά να στηριχθεί μια προσπάθεια αναμόρφωσης, επανίδρυσης του κράτους. Συνδέοντας εξέλιξη-αποδοχές με απόδοση, θέτοντας μετρήσιμους, συγκεκριμένους στόχους σε κάθε υπάλληλο και κλιμάκιο, προστατεύοντας τους κρατικούς λειτουργούς από την αυθαιρεσία προϊσταμένων και υπουργών.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση πήρε συλλήβδην τους υπαλλήλους των 1200, 1500, 1800 ευρώ, συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων και τους μείωσε τον μισθό. Ταυτόχρονα τους ενοχοποίησε συλλήβδην ως ανίκανους και διεφθαρμένους. Εσείς τι λέτε; Θα ορθοποδήσει η διοίκηση; Θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους; Τώρα τους απειλεί με άρση μονιμότητας. Μα υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν την απόλυση υπαλλήλων, απλώς δεν εφαρμόζονται. Στη σημερινή κατάσταση η κατάργηση της νομιμότητας θα οδηγήσει στο να διορίζει κάθε κυβέρνηση τους δικούς της υπαλλήλους, όπως ακριβώς γινόταν προτού θεσπισθεί!

Καμμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς πολύ διαφορετικό δημόσιο. Ούτε ανάπτυξη θα υπάρξει, γιατί δεν διαθέτουμε αστική τάξη με αίσθηση ιστορικής αποστολής και δυνατότητα υποκατάστασης του κράτους. Πουθενά και ποτέ στον κόσμο, σε οικονομίες πολύ ισχυρότερες της δικής μας, δεν υπήρξε βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς στρατηγική εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, του κράτους και χωρίς εθνική ηγεσία με στρατηγική ανάπτυξης. Μια ηγεσία που νοιώθει ότι απολογείται στην ιστορία του έθνους της, όχι στην Ουάσιγκτων και τις Βρυξέλλες και ακολουθεί τη συμβουλή του Κρούγκμαν: Μην κάνετε αυτά που σας λέμε, κάντε αυτά που κάνουμε! (Δίπλα μας άλλωστε έχουμε το παράδειγμα Ερντογάν. Ζημιώθηκε η Τουρκία γιατί δεν έχει πειθήνιους ηγέτες;)

Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αλλά για να γίνει οτιδήποτε, χρειαζόμαστε κυρίως εθνικό όραμα. Τουλάχιστο επί ένα τέταρτο αιώνα, σε αυτή τη χώρα, αποκαθηλώνονται, αποδομούνται, γελοιοποιούνται, εξευτελίζονται στην πράξη όλες οι συλλογικές αξίες, αριστεράς ή δεξιάς, παράδοσης ή νεωτερικότητας, κάθε ατομική και κοινωνική έννοια ηθικής. Είτε πρόκειται για τις αξίες του έθνους, του καλώς νοούμενου πατριωτισμού, του χριστιανισμού, είτε πρόκειται για τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού. Ακόμα και οι νέοι της Ελλάδας, όταν ξεσηκώθηκαν τόσο βίαια το 2008, γιατί ένοιωσαν πριν από μας το μεγάλο κενό και το καθολικό αδιέξοδο, δεν είχαν που να στραφούν για να δώσουν νόημα στην εξέγερσή τους.

Δεν πρόκειται για αποκλειστικά ελληνική τάση, εδώ όμως παίρνει τώρα τόσο επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν είναι η μόνη αιτία της κρίσης, είναι μόνο η εσωτερική συνιστώσα. Διαπλέκεται όμως με τις οικονομικές και γεωπολιτικές πιέσεις στη χώρα, γιατί καθορίζει τη δυνατότητα επιτυχούς ή όχι απόκρουσής τους.

Κανένα “σύστημα” δεν μπορεί να επιβιώσει με κύρια οργανωτική αρχή “προτίμα τον ανίκανο από τον ικανό, τον ανήθικο από τον ηθικό, τον δικό μας από τον άλλο”, κατευθυντήρια αρχή ενός συστήματος μηδενικού κοινωνικού κεφαλαίου. Στην ιατρική είναι πασίγνωστο το φαινόμενο που κάθε κύτταρο ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, πολλαπλασιαζόμενο χωρίς περιορισμούς και αδιαφορώντας για το σύνολο, Λέγεται καρκίνος.

Καμμιά κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει όταν καταστρέψει όλες τις κοινωνικές αξίες, όλες τις κοινότητες απόψεων, συμφερόντων και στόχων, βάζοντας μόνο έναν ξετσίπωτο ατομικισμό, ένα εγωϊστικό κενό στη θέση τους. Μια τέτοια κοινωνία αναπόφευκτα παρακμάζει και πεθαίνει.

konstantakopoulos.blogspot.com
Επίκαιρα, 18.3.2010

11 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΙΝΤΖΑΡΟΥΝ

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΦΟΝ

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

    ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ Ο,ΟΟΟΟΟΟΟΟ1 % ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΛΙΨΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Θ ΑΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ

    ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα αγαπητέ κύριε Κωνσταντακόπυλε για την επιφαννειακή προσέγγιση του θέματος
    Όλα τα παραδείγματα που αναφέρονται ως παθογένειες του δημόσιου τομέα υπάρχουν και στον ιδιωτικό
    Μήπως θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα του κράτους με περισσότερη υπευθυνότητα
    Γιατί το επιχείρησε και ο μεγάλος θεωρητικός της διανόησης ΠΟΥΛΑΝΤΑΣ και όταν κατάλαβεαδιέξοδα στις θεωρητικές προσεγγίσεις του σάλταρε απο τον 35 όροφο

    Τι θέλω να πω είναι λάθος να προσεγγίζεται το θέμα των προβλημάτων στο δημόσιο τομέα στοχεύοντας τους δημόσιους υπάλληλους
    Όπως θα ήταν λάθος να προσεγγίζεταιτο θέμα της αισχρικέρδιας και αλητείας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στοχεύοντας τους ιδιωτικούς υπάλληλους - εργαζόμενους που δεν αντιδρούν κατά των όσων αναγκάζονται να κάνουν εργαζόμενοι για να μην χάσουν το ψωμί τους .... και ο νοών νοήτω αγαπητέ κύριε Κωνσταντακόπουλε
    Με εκτίμηση
    πολίτης που στην πράξη είναι και προοδευτικός και αντιδρά , γιαυτό μόνιμα στην γωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω τις δικές μου απόψεις μέσα από αριθμούς στο:
    http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23294&blid=95

    Άλλο πράγμα οι λαμογιές κάποιων -είναι λιγότεροι από όσους πιστεύει ο πολύς κόσμος- ΔΥ, η ανικανότητα τού κρατικού μηχανισμού και η γραφειοκρατία και άλλο ότι οι μισθοί των ΔΥ ευθύνονται -που ΔΕΝ ευθύνονται- για την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κρίση.
    Τα παραπάνω μεμπτά τής κρατικής μηχανής, δε, είναι αποτέλεσμα τού προσανατολισμού που έχει δώσει στο κράτος η κυρίαρχη τάξη και οι πολιτικοί της διαχειριστές. Δεν αποφάσισε ο ΔΥ πως θα λειτουργεί το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανοικτή επιστολή στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας και όχι μόνο

    ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΑΣ ΑΠOΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ

    ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΤΑΣΗ:

    ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ή ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ [ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΑΣ] Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

    ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΕΚΤΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ


    ΑΝΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ [ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΚΡΑΝΟΥΜΕ…. ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ….] ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ


    ΚΡΙΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ


    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΟΥΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΤΕ


    ΑΥΤΑ ΚΡΙΜΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΡΙΜΑ ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ....

    Χριστιανός Ορθόδοξος Καθολικά Διαμαρτυρόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΤΑ ΛΑΛΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .....

    ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

    ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
    ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

    [Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό το άρθρο σου. Αποτυπώνει εύστοχα την κατασταση που επικρατεί στο Δημόσιο.
    Σίγουρα κάποιοι έχουν συμφέρον να απαξιώσουν το δημόσιο τομέα.
    Και σίγουρα κάποιοι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι αισθάνονται σαν την πόντια πόρνη λίγο πριν αυτοκτονήσει όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κακοδαιμονια του ελληνικου γιγνεσθαι αποδιδεται απο τους πληρωμενους και στρατευμενους κονδυλοφορους στο υπερτροφικο κρατος που ομως βάσει των επισημων στοιχειων της Ευρωπαϊκης Ενωσεως στοιχιζει στην Ελλαδα μονο 11% του Α.Ε.Π. ενω το ιδιο κρατος στη Γαλλια στοιχιζει 25% και συγκριτικα με τα λοιπα κρατη της Ε.Ε. ειναι το φθηνοτερο, ενω την ιδια στιγμη κανεις δεν διαμαρτυρεται οσο θα επρεπε για την φορολογικη ατελεια των υψηλων εισοδηματων και των παντοτε κερδοφορων τραπεζιτικων δηθεν ιδρυματων. Θεσμοθετημενα με αισχρους νομους προαγεται ο γκαγκστερισμος των μεγαλων εισοδηματων που τους παρεχεται η δυνατοτητα μεσα απο υπερακτιες (off shore) εταιριες για ξεπλυμα χρηματος και τοποθετηση των κεφαλαιων τους στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η τριλογία ενός κορόιδου καταναλωτή
    Α.
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ] ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Α ΕΥΡΩ

    ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΙΑ ΤΑΜΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ Α

    ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΧΘΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ

    ΜΑ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΥΠΟΣ:

    [ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ]* [ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ]/12

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΣΤΡΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΑ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

    ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΡΡΥ ΜΠΟΟΥΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

    ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΕΡΡΥ ΜΠΟΟΥΤ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ


    ΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ

    ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ

    Β.

    ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΠΟΧΗ
    ΟΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

    ΕΛΕΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    ΜΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

    ή Ο ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΚΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ

    ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ

    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΜΙΔΑ

    Γ.
    ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ

    ΕΤΣΙ ΕΝΩ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΟΒΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΜΑ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ-ΝΙΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

    ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΞΩΧΙΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010…. ο εορτασμός ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ….
    Α ΜΕΡΟΣ

    ο εορτασμός της επετείου της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου σε σχολική μονάδα….
    παρευρίσκονται οι μισοί μαθητές /τριες και μερικοί καθηγητές /καθηγήτριες
    …. και καμιά δεκαριά γονείς [ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ .. ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ]
    …. ο/η υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια για την παρουσίαση του προγράμματος της σχολικής εορτής αναφέρει ότι τα κείμενα που αφορούν την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της επανάστασης του 21 είναι αποτέλεσμα δουλειάς των μαθητών /τριών [Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ/ΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ…..]
    Οι μαθητές /τριες απλά , όπως πάντα αποτελούν τους παρουσιαστές/στριες ενός τυποποιημένου προγράμματος που ανάλογα με τα θέλω και πιστεύω του/της καθηγητή/τριας ικανοποιείται, προσεγγίζεται ή και όχι η αντικειμενική πραγματικότητα.[Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ …. Η ΜΗ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ…. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ …….]

    Και κάπου οι μαθητές/τριες αναφέρουν ότι το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε αντλήθηκε από μια συμβατική βιβλιοθήκη για να είναι γνήσιο και αυθεντικό και όχι μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η αναζήτηση μέσο του κυβερνοχώρου [ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ/ ΚΑΘΗΓΗΤΗ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ…. ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ]

    … θα περίμενα κάποιος από τους οργανωτές της εκδήλωσης [συνάδελφους και συναδέλφισες] να μου έδινε το λόγο στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης του ιστορικού γεγονότος,… να πω δυο λόγια,… δεν μου τον έδωσαν, όχι γιατί δεν το ήθελαν… δεν το σκέφτηκαν και γιατί οι παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις μου είναι αυτές που γίνονται αποδεκτές από ΟΛΟΥΣ μόνο σε επιστημονικά συνέδρια, αλλά στο επίπεδο της σχολικής πραγματικότητας προκαλούν την ηρεμία ενός συστήματος που έχει ως αρχή λειτουργίας του τις καταστάσεις «μηδενικής εντροπίας»

    ….. αλλά αν μου τον έδιναν θα έλεγα … αυτά που καθημερινά λέω στην αίθουσα διδασκαλίας

    «…. Αγαπητοί συνάδελφοι , αγαπητοί γονείς… αγαπητά παιδιά…. Εμείς οι παλιοί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την νέα πραγματικότητα που τα παιδιά βιώνουν …. είναι αυτό που χαρακτηρίζεται ως χάσμα των γενεών….
    …έτσι η γενιά μου δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η προσέγγιση της πραγματικότητας δεν μπορεί να γίνει μέσα από την άντληση πληροφοριών από μια συμβατική βιβλιοθήκη αλλά ΜΟΝΟ μέσα από την αναζήτηση από ειδικές και γενικές βάσεις δεδομένων όπου μπορεί να προσεγγισθεί η αυθεντική , η γνήσια , η συνολική χρήσιμη πληροφορία/ γνώση….. με συγχωρείτε για το ότι δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ από τους περιορισμούς που επιβάλουν στερεότυπα που χαρακτηρίζουν το χάσμα των ηλικιών… έτσι θα μου συγχωρέσετε το ατόπημα ότι μέσα από μια αναζήτηση στην ηλεκτρονική έκδοση μιας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης βρήκα το πόνημα του Καραγκιοζοπαίχτη από την Χαλκίδα « Τα δύο 21» και θα ήθελα σαν ρομαντικός και αιθεροβάμων να σας επαναλάβω την αναφορά του
    «… το 21 ήταν ηράκλεια άρτιο για να μας το περπατάν με δεκανίκια..»

    [Ο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗγΗΤΗΣ πΕ04 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘμΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ]
    [συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. [συνέχεια]
    25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010…. ο εορτασμός ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ….

    Β ΜΕΡΟΣ

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    • Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την νοοτροπία οι παραστάτες της σημαίας , οι άριστοι μαθητές/μαθήτριες να προκρίνουν να πάνε εκδρομή αντί να συμμετέχουν στις τοπικές παρελάσεις ανήμερα 25 Μαρτίου.
    • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνονται οι γιορτές αυτές όταν η συμμετοχή για την προετοιμασία τους γίνεται μόνο για να «γλιτώσουν» μάθημα οι συμμετέχοντες και όχι σε ώρες εκτός ωραρίου διδασκαλίας…. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες δράσεις του σχολείου ….. οι οποίες παρουσιάζονται ως ιδιαίτερες και καινοτόμες προσεγγίσεις του σχολικού προγράμματος
    • Δεν μπορώ να συμβιβαστώ ότι ΜΟΝΟ οι χορευτικές εκδηλώσεις, το τραγούδι και οι ποδοσφαιρικοί σχολικοί αγώνες [ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ…] προσδιορίζουν το άλλο σχολείο που θέλουμε και ότι όλα αυτά γίνονται σε ώρες του κανονικού ωρολογίου προγράμματος και ότι η διαδικασία αυτή είναι αυτονόητη και καινοτόμο στοιχείο του πρότυπου σχολείου που εναρμονίζεται με μια κοινωνία της ελάχιστης προσπάθειας που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδες καταστάσεις. [Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ…!!!. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ….??? ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ…]

    [Ο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗγΗΤΗΣ πΕ04 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘμΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κλαπ κλαπ κλαπ (παλαμάκια)

    Θέλετε να μας πείτε κ. Κωνσταντακόπουλε ότι το δημόσιο λειτουργεί; Γιατί εγώ τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω την εντύπωση ότι υπολειτουργεί;
    Ένα απλό παράδειγμα: Πήγα στη ΔΕΗ Παγκρατίου για μια αίτηση που είχα κάνει εδώ και καιρό και ενώ υπήρχαν τρία γραφεία τρεις υπαλλήλους(που έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι για να εξυπηρετούν τον κόσμο), και οι τρεις (το τονίζω) μιλούσαν στο τηλέφωνο, πίναν το καφεδάκι τους και καπνίζαν χωρίς να δίνουν καμία απολύτως σημασία σε όλους εμάς που περιμέναμε με το χαρτί προτεραιότητας. Η αναμονή κράτησε γύρω στα 20 λεπτά μέχρι που ένας από τους τρεις έκλεισε το τηλέφωνο και φώναξε τον πρώτο να πάει στο γραφείο για να εξυπηρετηθεί. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει...
    Με εξαίρεση κάποιους πολύ λίγους ευσυνείδητους ανθρώπους που εργάζονται σωστά και προς όφελος του πολίτη, η συντριπτική πλειοψηφία δυστυχώς υπολειτουργεί. Και δεν το ανέχομαι αυτό. Είμαι άνεργη εδώ και 5 μήνες και καλούμαι αυτούς τους ανθρώπους και να τους πληρώνω και να μην με εξυπηρετούν.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
    ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΥΘΙΚΤΟΙ ΠΙΑ!
    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.