Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο ελληνικός λαός οφείλει μάλλον ευγνωμοσύνη στην τρόικα και τους εκπροσώπους της. Οι σαφέστατες και ειλικρινείς δηλώσεις τους στις 11.2, περιλαμβανομένου και του ύφους τους, δηλώσεις που τόσο θόρυβο προκάλεσαν, και την υποτιθέμενη «αγανάκτηση» της κυβέρνησης, συνιστούν μείζονα συμβολή στην υπόθεση της αφύπνισης των Ελλήνων πολιτών από τις αυταπάτες τους, αφύπνιση που, με τη σειρά της, συνιστά βασική προϋπόθεση σωτηρίας της χώρας.

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην τρόικα γιατί μας εξήγησε με αφοπλιστική σαφήνεια ότι η επόμενη «φάση» του «προγράμματος» είναι η λεηλασία της χώρας, η μετατροπή της σε «Μπανανία». Γιατί επιβεβαίωσε ότι στην κυβέρνηση μπορεί να μην αρέσουν οι «ιδιωτικοποιήσεις», δεν έχει όμως ούτε ένα επιχείρημα όταν μιλάει μαζί της και, από την αρχή μέχρι το τέλος, συμφωνεί και εφαρμόζει. Γιατί, επίσης, αποκάλυψε ότι τις ιδέες αυτές δεν τις φέρνει μόνο εκείνη στην Ελλάδα, αλλά τις ακούει και από όλη την ελληνική (παριστάνουσα) «ελίτ». ‘Εχει παραγίνει με την «κουλτούρα της απάτης», που έχει διαπεράσει όλο το σώμα της εθνικής ζωής και συνιστά κεντρική αιτία και σύμπτωμα της κρίσης. Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «διαφωνούν» αλλά ψηφίζουν, την αξιωματική αντιπολίτευση που προτείνει, εδώ κι ένα χρόνο, το ίδιο πρόγραμμα λεηλασίας, «καταγγέλλοντας» όμως τον κ. Παπανδρέου ότι δεν διαφωνεί με αυτό! Η καλλιέργεια σκόπιμης σύγχυσης, τα απίστευτα ψέμματα, οι ασυνέπειες και η δημαγωγία, έχουν εξυπηρετήσει επί δεκαετίες την επιβίωση του πολιτικού συστήματος. ‘Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Η μόνη πρόβλεψη του Πρωθυπουργού που θα επαληθευθεί στο τέλος είναι το αμίμητο: «θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η πραγματικότητα είναι τόσο δυσάρεστη που την αρνείται, με έναν κλασικό για την ανθρώπινη ψυχολογία αγχολυτικό μηχανισμό. ‘Όπως ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλτη, ξυπνάει για να απαλλαγεί από ανυπόφορο άγχος, ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλτη στον ξύπνιο του μπαίνει στον πειρασμό, όπως και η στρουθοκάμηλος, να χώνει το κεφάλι του στην άμμο, αποφεύγοντας προβλήματα που τον υπερβαίνουν.

Σε αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό στηρίζεται η κυβέρνηση και το διεθνές «σύστημα», που την «καθοδηγεί» και κηδεμονεύει, για να περάσει την πολιτική του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Προσπαθεί να την παρουσιάσει ως μια οδυνηρή μεν, αλλά αναγκαία θεραπεία, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναβγεί κάποτε «στις αγορές», να ξαναγίνει ένα κάπως «κανονικό κράτος». Και όχι βέβαια σαν αυτό που όντως είναι: ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που συντρίβει τη ραχοκοκαλλιά της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας και κράτους, διάλυσης του (υποτυπώδους) κοινωνικού κράτους, λεηλασίας της χώρας και αποικιοποίησής της, με τρόπο που μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή μεγαλύτερη της Μικρασιατικής. Γιατί τότε χάθηκε η μισή Ελλάδα, τώρα θα χαθεί η υπόλοιπη, δηλαδή η δυνατότητα ύπαρξης ενός κάπως ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους, προϋπόθεσης για την αξιοπρεπή επιβίωση του ελληνικού λαού. Από την άποψη αυτή η τρόικα μας βοηθάει να καταλάβουμε που πάει το πράγμα (και τι ακριβώς τους λένε το πολιτικό μας προσωπικό και η «ελίτ» της χώρας).

Το πρόγραμμα «ιδιωτικοποιήσεων» που ανακοίνωσε η τρόικα, είναι εξωφρενικού μεγέθους. Πρακτικά σημαίνει την πλήρη λεηλασία της χώρας, οποιασδήποτε αξίας έχει μείνει στα χέρια του ελληνικού κράτους και μπορεί να του χρησιμεύσει για άσκηση πολιτικής, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική του πολιτική. Πρόκειται για το αντίστοιχο διαδικασίας «εκκαθάρισης» χρεωκοπημένης επιχείρησης. Σε αντίθεση μάλιστα με την εκκαθάριση ιδιωτικών επιχειρήσεων, εδώ, πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση των διεθνών τραπεζών. Στον κόσμο που ετοιμάζουν, και με το «ελληνικό πείραμα», όλα τα επαγγέλματα έχουν κάποιο ρίσκο, εκτός από ένα: του τραπεζίτη, του κατόχου χρήματος. Μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια. Να σημειώσουμε επίσης ότι η κατεπείγουσα εκποίηση, κακήν κακώς, και σε συνθήκες εθνικής καταστροφής, της δημόσιας περιουσίας, σημαίνει πρακτικά και «σκότωμά» της.

Επιπλέον, στην Ελλάδα δεν έχουμε σοβαρούς καπιταλιστικούς ομίλους. Πρακτικά, η ιδιοκτησία της χώρας θα περάσει σε ξένους, ολοκληρώνοντας μια πορεία αποικιοποίησής της, που θα τη κάνει πολύ σύντομα είδος «Μπανανίας» της Ευρώπης, κάτι σαν τη Γουατεμάλα της «Γιουνάιτεντ Φρουτ». Τέτοιο πρόγραμμα μαζικής φτωχοποίησης και αποικιοποίησης, δύσκολα πραγματοποιείται χωρίς να απειλήσει εν τέλει και τη δημοκρατία, ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε πέρυσι, σε μια δήλωση που δεν προσέχτηκε, ο κ. Μπαρόζο. Και επειδή, σε αντίθεση με τη Γουατεμάλα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και σοβαρό εθνικό πρόβλημα, δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει στο τέλος και την εξωτερική της κυριαρχία, στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη κλπ. ‘Αλλωστε, οι κύριοι της τρόικας δεν έκρυψαν, στην περίφημη συνέντευξή τους, ότι έχουν άποψη και για τις ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες.

Βεβαίως ήδη ακούμε τις ανοησίες των Ελλήνων νεοφιλελεύθερων, της πλέον γελοίας και καθυστερημένης εκδοχής νεοφιλελεύθερων, που, ευρισκόμενοι πνευματικά «πίσω από τις αρκούδες», ή απλά ενδιαφερόμενοι μόνο για τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός λαός θα βρει την υγειά του, όχι φτιάχνοντας το κράτος, αλλά διαλύοντας και αυτό το ελαττωματικό κράτος που έχει. Το λένε μάλιστα αυτά όχι στη αρχή του νεοφιλελεύθερου κύκλου, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είχε ίσως κάποιο νόημα, αλλά στο τέλος του, εν τω μέσω μιας σοβαρότατης παγκόσμιας κρίσης, όταν οι ιδιωτικές τράπεζες κινητοποιούν τα κράτη για να τις σώσουν! Ποιος όμως έχει πρόβλημα στον σημερινό κόσμο; Αυτοί ακριβώς που γενίκευσαν τον οικονομικό φιλελευθερισμό. Ποιοι τα καταφέρνουν σχετικά καλύτερα; Η Κίνα, το κράτος της οποίας είναι πίσω από κάθε σχεδόν οικονομική δραστηριότητα, η Γερμανία, που προστάτευσε ζωτικές κρατικές λειτουργίες. Γιατί είναι καλό για τη γερμανική κρατική τηλεφωνική εταιρεία να αγοράζει τον ελληνικό ΟΤΕ, γιατί εθεωρείτο καλό για την Ελλάδα να αγοράζει ο ΟΤΕ τις τηλεπικοινωνίες Ρουμανίας ή Αρμενίας, και είναι τώρα καλό να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε ως συλλογική περιουσία του ελληνικού λαού;

Φυσικά είναι καλό. Είναι καλό για όσους μας έχουν δανείσει. Εμείς θα είχε νόημα να το κάνουμε, υπό δύο όμως προϋποθέσεις: α) ότι θα διατηρούσε η χώρα μια μίνιμουμ δυνατότητα ανεξαρτησίας και πολιτικής, β) ότι θα ξεμπερδεύαμε με το πρόβλημα χρέους/ελλειμμάτων. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. ‘Όχι μόνο θα ακρωτηριαστούμε, αλλά θα δυσκολέψουμε και την επιβίωσή μας. Το αντίστοιχο στην ιατρική θα ήταν να αρχίσουμε να αφαιρούμε από έναν ασθενή τα όργανα που νοσούν!

‘Εχουμε επισημάνει, και εμείς και πολλοί άλλοι, ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα θέματα, όπου μπορούν να υπάρχουν πολλές απόψεις, το ζήτημα του Μνημονίου δεν επιδέχεται πολλές απαντήσεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει τη χώρα σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση από αυτή που τη βρήκε! Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να μείωσε το έλλειμμα με τους ρυθμούς που δεσμεύτηκε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν υπάρχει άλλη χώρα συγκρίσιμη με την Ελλάδα που να μπόρεσε να πληρώσει κανονικά χρέος 150% και απάνω του ΑΕΠ. Και είναι αλφάβητο της οικονομικής επιστήμης ότι εφαρμογή δραστικής λιτότητας σε περίοδο κρίσης μετατρέπει την ύφεση σε κραχ, κατά τον κλασικό μηχανισμό του 1929-31, χώρια οι κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές συνέπειες, ακόμα και οι συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού. Στη χώρα μας είμαστε υποχρεωμένοι να ανακαλύπτουμε συχνά την πυρίτιδα. Θα είχε βγάλει το ΔΝΤ τη φήμη που έχει, αν δεν προκαλούσε παντού τα ίδια αποτελέσματα, αν δεν φτάναμε να έχουμε έκρηξη φυματίωσης στην Αν. Ευρώπη και χολέρας στο Περού; Πρέπει να είσαι ή τελείως απληροφόρητος ή απατεώνας ή ηλίθιος για να πιστεύεις στις ευεργετικές συνέπειες ενός Ταμείου, που, αφού κατέστρεψε τον Τρίτο Κόσμο και τον πρώην «σοσιαλιστικό», συνεχίζει τώρα το θεάρεστο έργο του στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει με βεβαιότητα ακολουθώντας αυτές τις συνταγές, είναι άλλωστε κοινό μυστικό διεθνώς, το γράψαμε κι εμείς από αυτές εδώ τις στήλες, ότι δεν μπορεί να πληρωθεί ποτέ αυτό το βουνό χρέους. Ουδείς, των κατόχων ελληνικών ομολόγων περιλαμβανομένων, δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πληρωθούν στην αξία τους. Βερολίνο και Παρίσι έχουν ήδη συμφωνήσει σε κούρεμα περί το 30%. Σε συνέντευξή του στον γράφοντα, τον Ιούλιο του 2010, ο μεγάλος οικονομολόγος Γκαλμπρέιθ, φίλος του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «όλοι ξέρουν ότι αυτό θα γίνει». Αν όμως είναι έτσι, προς τι οι θυσίες στο μεσοδιάστημα και προς τι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Πρώτον, για να οργανωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους κατά τον πλέον συμφερότερο και ασφαλέστερο τρόπο για τη συμμαχία «αγορών»-Γερμανίας. Δεύτερο, για να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα, όπως ήδη χρησιμοποιείται, για την πειθάρχηση, από την ίδια συμμαχία, όλης της Ευρώπης. «Κυττάξτε την Ελλάδα, κυττάξτε τι παθαίνουν όσα παιδιά δεν κάθονται καλά», λένε Μέρκελ, Σαρκοζί, Τρισέ, Στρως-Καν και Γκόλντμαν Ζακς, στα υπόλοιπα «παιδιά» της «ευρωπαϊκής τάξης».

Το Μνημόνιο δεν θα θεραπεύσει την Ελλάδα από το πρόβλημα ελλειμμάτων/χρέους. Αυτό που κάνει είναι να την υποβιβάζει σε χώρα-αποικία, προκαλώντας ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα με την προσπάθεια να οδηγήσει, εν ονόματι της «ανταγωνιστικότητας», την αμοιβή και προστασία της εργασίας και το κοινωνικό κράτος σε επίπεδα Κίνας ή Βουλγαρίας. Η Ελλάδα οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου, να οργανώσει, εκείνη και όχι οι πιστωτές, την αναδιάρθρωση του χρέους, να φτιάξει συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης, να υπερασπιστεί πολιτικά τον εαυτό της διεθνώς, εν ανάγκη να φτάσει, αν όλα τα άλλα μέσα αποδειχθούν ατελέσφορα, και στο ύστατο όπλο της στάσης πληρωμών, με την παράλληλη χρήση όλων των θεσμικών και πολιτικών δυνατοτήτων που παρέχει στη χώρα η ιδιότητά της ως μέλους της ΟΝΕ. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση, κάθε άλλο, με την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και της εσωτερικής ελληνικής δομής, που δεν είναι αιτία της κρίσης, αλλά βοήθησε στο να βρεθούμε στην «πρώτη γραμμή». Ούτε βεβαίως με τη ανάγκη προβολής μιας σοβαρής εναλλακτικής λύσης στην κρίση που προκάλεσε η «υπερφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση» σε όλη την Ευρώπη. Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου όφειλε να πρωταγωνιστεί στην εξεύρεση μιας κεϋνσιανής, αναπτυξιακής, προοδευτικής, συνολικής διεξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση, αντί να κάνει την Ελλάδα «πιλότο», «πειραματόζωο» ενός νέου ολοκληρωτισμού, εκθέτοντάς την στον κίνδυνο μη αντιστρέψιμης εθνικής καταστροφής.

Epikaira, 17.2.2011
Konstantakopoulos.blogspot.com

5 σχόλια:

 1. Και αν αποδειχθεί ποτέ ότι εστρωσε τους νεοφιλελευθερους δρόμους του ΔΝΤ σκόπιμα και εν γνώσει του ,να φοβάται ότι θάχει κακά ξεμπερδέματα!.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

  ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ [για να δείξουμε έμπρακτα την ευγνομοσύν ημας στην ΤΡΟΙΚΑ]

  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΠΛΗΗΡΩΝΟΥΜΕ [για να τους επιστρεψουμε ΠΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ]

  ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ
  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΓΝΟΜΟΣΥΝΗ


  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΨΝΕΙΤΕ
  ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
  ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
  ΣΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΓΕΣ
  ΕΙΣΤΕ .... καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά

  και αύριο να διαδηλκώσετε και μετά για ψώνια στα μαγαζία που η πρωτοπόρα εργατική τάξη θα τα κρατάει ανοιχτά για να ψωνίζουν οι κοπρίτες δημόσισοι υπάλληλοι και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους [ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Μαρξ, ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ, σελ.666, τομος 666, εκδοση 666]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΑΙΧΤΗΣΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. atimoutdsiko olympiakos -pao 2-1
  tsska- paok 2-1
  ok

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΟΣΓΠ- ΠΑΟ
  ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ
  ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
  ΜΑ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ
  ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝ ΔΕΝ Ρ=ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ
  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ
  ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΕΙ ΜΕ ΠΟΙΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ

  ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΜΟΥ
  ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΩΤΑΕΙ
  ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟ ΥΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΟ

  ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ
  ΜΗΠΩΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΖ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΗΠΩΣ?

  ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΜΜΙΑ 1ΠΣΡΙΑ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΑ ΜΩΡΑ?

  ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥΣ

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΘΗΤΈΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ 1000 ΦΥΛΛΑ

  ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΕΦΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΘΡΗΣΞΕΙΟΛΟΓΙΑ Ή ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

  ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

  ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΕΥΤΙΑΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ

  ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!! ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ 100 ΣΕΙΔΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΤΕΣ


  ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΚΑΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 15 ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΥΗΓΗΤΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

  Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑΝ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΖΙ

  ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΚΟΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

  Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

  ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΜΠΑΛΕΤΟ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ


  ΑΛΛΟΙΩΣ ΧΘΗΚΑΜΕ
  ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ
  Ο ΜΑΡΞ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ
  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

  ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ

  ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΑς ΒΟΛΕΥΕΙ ή ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.