Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΜΕΤΑΞΥ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

H διαλεκτική οικονομικής κρίσης και εξωτερικής πολιτικής

Η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί σταδιακά την έκταση της οικονομικής κατάρρευσης που την απειλεί, αν και δεν έχει μάλλον συνειδητοποιήσει πλήρως ότι θα ζήσει σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης. Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι η πτώση αυτού του επιπέδου, αλλά ποιός θα πληρώσει τη νύφη, αν θα διατηρηθεί ένα μίνιμουμ κοινωνικής συνοχής και αν η χώρα θα ξαναβρεί παραγωγικό βηματισμό, ξεπερνώντας τη βαθύτατη πολιτισμική κρίση της. Αν κρίνουμε από το επίπεδο της πολιτικής και πνευματικής «ηγεσίας», μάλλον επιβάλλεται κάποιος σκεπτικισμός.

Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει η κοινή γνώμη, βοηθούσης της «συνωμοσίας σιωπής» των «Μέσων», είναι η σοβαρότητα δύο επιπλέον κρίσεων που απειλούν σοβαρά τη χώρα: της πολύ άμεσης απειλής για την εθνική κυριαρχία της και της οικολογικής κρίσης. Το συνολικό κοκτέιλ είναι ίσως το χειρότερο που εμφανίσθηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα.

Η ελληνική εθνική κυριαρχία δεν απειλείται τόσο από την οικονομική κατάσταση, τουλάχιστον άμεσα, όπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, όσο μπορεί να απειληθεί, πολύ αμεσότερα, εντός του 2010, από πολιτικές επιλογές Λευκωσίας και Αθήνας. ‘Οσο για την άποψη ότι δεν μπορούμε, λόγω οικονομίας, να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική, που ανοήτως (στην καλύτερη περίπτωση) διακινείται από κυβερνητικούς παράγοντες και σχολιαστές, ας μας επιτραπεί να την αντιστρέψουμε. Μη προστατεύοντας την ελληνική εθνική κυριαρχία δεν θα λύσουμε ούτε τα οικονομικά μας προβλήματα. Μια χώρα-προτεκτοράτο, υπό γεωπολιτική ομηρία, θα τη λεηλατήσουν και οικονομικά. (Μήπως άλλωστε κερδίσαμε τίποτα άλλο εκτός από «σφαλιάρες», και οικονομικές και γεωπολιτικές, από το ότι Τουρκία, Βρετανία και ΗΠΑ είναι περίπου αποκλειστικοί εταίροι μιας Ελλάδας που «σνομπάρει» Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία;). Η φύση και αμεσότητα των προβλημάτων και απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα είναι τέτοια που, ή θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει όλα, ή θα γνωρίσει εθνική καταστροφή. Και νάθελε, δεν διαθέτει την πολυτέλεια να διαλέξει ποιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει.

Κυπριακό: η καρδιά του ελληνοτουρκικού προβλήματος

Παρά τη σοβαρότητα των ζητημάτων στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια, τη Θράκη, είναι εκτός συνόρων που η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα τον σοβαρότερο, δυνητικά θανάσιμο κίνδυνο για την κυριαρχία της: στην Κύπρο, «καρδιά» της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

Κύπρος και Ελλάδα είναι νομικά ανεξάρτητα κράτη, στην πραγματικότητα όμως η ύπαρξη και ασφάλειά τους είναι απολύτως αλληλένδετες, το ένα κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο, είτε αυτό αρέσει στις ελληνιές κυβερνήσεις, είτε όχι. Στην Κύπρο ζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ‘Ελληνες, για τους οποίους, όσο κι αν θέλει, δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση στην Αθήνα να αδιαφορήσει. Δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική στο Αιγαίο, τη Θράκη ή οπουδήποτε αλλού, αν, ασκώντας την, κινδυνεύει να απειλήσει την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων.

Η ανάγκη κράτους και η κληρονομιά του 2004

Ο κύριος παράγων που διασφαλίζει την επιβίωση των Ελληνοκυπρίων μετά το 1974, είναι η ύπαρξη συντεταγμένου, διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους. Κατά δεύτερο λόγο, είναι η αβεβαιότητα της ‘Αγκυρας για το κατά πόσο μια προέλαση στην Κύπρο θα προκαλέσει στρατιωτική απάντηση της Αθήνας. Φυσικά, μπορεί μια δύναμη να εισβάλει σε ένα ανεξάρτητο, διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, καταβάλει όμως, σε αυτή την περίπτωση συνήθως αποτρεπτικό πολιτικό κόστος. Είναι, αντίθετα, πολύ πιο εύκολο να προκαλέσει κρίση χρησιμοποιώντας αδόκιμες ρυθμίσεις. Αυτό έκανε η Τουρκία στην Κύπρο το 1974, εκμεταλλευόμενη τους όρους των συνθηκών της Ζυρίχης και του Λονδίνου, ενώ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον τρόπο που παρέκαμψε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για να εκδιώξει τους ‘Ελληνες της Πόλης, της ‘Ιμβρου και της Τενέδου. Αν οι ‘Ελληνες της Κύπρου φύγουν από το καθεστώς «κανονικού» κράτους, που διαθέτουν σήμερα, για να υπαχθούν σε καθεστώς ιδιόμορφων «ρυθμίσεων», όπως αυτές που περιείχοντο στο σχέδιο Ανάν ή συζητώνται τώρα στις διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας, αποποιούμενοι οι ίδιοι του δικαιώματος αυτοκυβέρνησης και αυτοάμυνας, θα διακινδυνεύσουν είτε να έχουν την μοίρα των ελληνικών μειονοτήτων στον τουρκικό χώρο, είτε να χρησιμοποιηθούν ως όμηροι για να υποχρεωθεί η Αθήνα (αν όχι και οι Βρυξέλλες) να ακολουθήσει τις επιταγές της ‘Αγκυρας (και της Ουάσιγκτον).

Το 2004, ο κυπριακός λαός διέσωσε το κράτος του και μαζί την Ελλάδα καταψηφίζοντας το σχέδιο Ανάν, σχέδιο που η πατρότητά του αποδόθηκε στον ΓΓ του ΟΗΕ, μόνο και μόνο γιατί κυπριακή και ελληνική κυβέρνηση, που το εκπόνησαν, δεν είχαν το θάρρος να το παρουσιάσουν οι ίδιες. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, οικονομικών και εκδοτικών ελίτ υποστήριξε αυτό το σχέδιο. Αυτές οι «ελίτ», της κακιάς ώρας, είναι, δυστυχώς, σαν τους Βουρβώνους: δεν ξεχνάνε τίποτα και δεν μαθαίνουν τίποτα. Το σοκ του 2004 όφειλε να τις οδηγήσει σε μια γενναία επανεξέταση του συνόλου της πολιτικής τους στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Εκείνες έβγαλαν όμως κυρίως ένα συμπέρασμα: ότι πρέπει, την επόμενη φορά, να είναι πιο προσεκτικές. Η «τέχνη» που ξέρουνε καλά, αυτή στην οποία εκπαιδεύτηκαν και αυτή που άσκησαν όλη τους τη ζωή, δεν είναι να λύνουν μεγάλα προβλήματα, είναι κυρίως να κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους. Αυτό κάνουν συνήθως στην εσωτερική πολιτική, αυτό κάνουν και στην εξωτερική. Μόνο που ο μεν κόσμος δεν είναι λούνα παρκ, οι δε διεθνείς συμφωνίες και τα συντάγματα έχουν τεράστιες επιπτώσεις, δεν είναι απλά χαρτιά που μπορεί να γράφει κανείς ότι θέλει.

Μετατροπή της Τουρκίας σε «θύμα»

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, συμβαίνουν τώρα τα εξής στο κυπριακό:

- Ελλάδα και Κύπρος έχουν επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων τουλάχιστον στα μισά κεφάλαια μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ (προχθές μάλιστα άνοιξαν ακόμα ένα) συνομολογώντας σιωπηρά ότι η στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, η μη αναγνώρισή της και η στρατιωτική απειλή κατά της Ελλάδας είναι εντέλει μάλλον δευτερεύουσες διαφορές.

- Η Τουρκία, δύναμη που εισέβαλε στην Κύπρο, αλωνίζει την υφήλιο, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους και σε όλα τα forum ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για το κυπριακό, επειδή καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν. Κανείς δεν τους απαντά, αφού ούτε η ελληνική, ούτε η κυπριακή κυβέρνηση έχουν την παραμικρή διάθεση να υπερασπισθούν πολιτικά το ‘Όχι του κυπριακού λαού. Μια σοβαρή διεθνής πολιτική ήττα ήδη συντελείται.

- Ο κ. Χριστόφιας διαπραγματεύεται στη Λευκωσία σε μια βάση που έχει αποφασίσει αυθαιρέτως ο ίδιος, χωρίς να ρωτήσει καν τα συγκυβερνώντα κόμματα, βάση που απορρίπτει ο πληθυσμός σύμφωνα με επανειλημμένες δημοσκοπήσεις.

Που οδηγούν οι προτάσεις Χριστόφια

Τι προτείνει ο κ. Χριστόφιας στις συνομιλίες; Αντί το υπό δημιουργία κράτος να τίθεται υπό την τελική εξουσία τριών ξένων δικαστών που διόριζε ο Ανάν, όπως προβλεπόταν στο απορριφθέν σχέδιο, τώρα η εκτελεστική εξουσία δίδεται εναλλάξ σε εκπροσώπους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, με άλλα λόγια κατά περιόδους η Κύπρος θα έχει υποχρεωτικά Τούρκο Πρόεδρο. Κανείς όμως δεν απαντάει στο ερώτημα τι θα συμβεί αν ξεσπάσει μια κρίση, ανάλογη εκείνων του 1963 ή του 1974 με Τούρκο Πρόεδρο. Γιατί δεν θα κάνει αυτό που έκανε ο Μακάριος τότε, θα εξακολουθήσει δηλαδή να εκπροσωπεί εκείνος το κράτος, αναγνωριζόμενος διεθνώς;

Υποτίθεται ότι ο κύριος λόγος για την επιδίωξη της λύσης είναι η αποφυγή οριστικοποίησης της διχοτόμησης. Αυτό όμως που πραγματικά συζητείται είναι η δημιουργία δύο κρατών, με τη δική του αστυνομία το καθένα. Στην πραγματικότητα βέβαια αυτές οι αστυνομίες θα είναι καμουφλαρισμένες παραστρατιωτικές δυνάμεις και θα ασκούν την πραγματική κυριαρχία, ότι και να γράφει σχετικά η συμφωνία. Το υποτιθέμενο κοινό κράτος θα είναι αποστρατιωτικοποιημένο, δεν θα έχει δηλαδή το δικαίωμα της αυτοάμυνας και το μέσο της, ένοπλες δυνάμεις.

Οι κύριες αλλαγές που θα επιφέρουν αυτές οι προτάσεις, αν αποτελέσουν βάση επίλυσης του κυπριακού, είναι ότι θα υποβαθμίσουν την σημερινή Κυπριακή Δημοκρατία σε κρατίδιο κατά καιρούς υποκείμενο σε τουρκική εκτελεστική εξουσία, νομιμοποιώντας μια κατάσταση που θα έχει όλα τα μειονεκτήματα, αλλά κανένα από τα πλεονεκτήματα της διχοτόμησης.

Το ΑΚΕΛ είδε το 2008 το τυρί (της διακυβέρνησης), χωρίς να δει τη φάκα (του τι θέλουν από αυτό οι ‘Αγγλοι). Υποστηρίζει βέβαια ότι λόγω των υποχωρήσεων του παρελθόντος δεν μπορεί να λυθεί το κυπριακό παρά μόνο στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία ερμηνεύει παράγοντα τα ως ανωτέρω και πολλά άλλα τερατουργήματα, χωρίς προηγούμενο στην παγκόσμια συνταγματική ιστορία. Ακόμα όμως κι αν αποδεχθούμε αυτή την ιδέα, διερωτάται κανείς γιατί δεν περιορίζει τους ανήκουστους πειραματισμούς του στη ζώνη που προορίζεται για τους Τουρκοκύπριους., Ας περιορισθεί σε αυτή τη ζώνη η κυριαρχία της Δημοκρατίας, ας διατηρηθεί όμως αλώβητη στην ελληνοκυπριακή ζώνη, γιατί αυτή είναι εν τέλει η βασική συνθήκη επιβίωσης των Ελληνοκυπρίων και ασφάλειας της Ελλάδας.

Από αυτή την ιστορία μπορεί να προκύψει είτε μια σοβαρή εθνική ήττα είτε μια εθνική καταστροφή. Η ήττα έχει ήδη εν πολλοίς συντελεσθεί με την αποδοχή από την ελληνική πλευρά προτάσεων που ισοδυναμούν ουσιαστικά με παραίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού (82%) των δικαιωμάτων αυτοκυβέρνησης και αυτοάμυνας. Θα μετατραπεί σε εθνική καταστροφή, και για την Κύπρο και για την Ελλάδα, αν λύσεις, όπως αυτές που συζητώνται, υιοθετηθούν τελικά.

"Επίκαιρα", 30.12.2009

10 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΛΑΙΚΙΖΟΝΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΣ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    .. ΚΑΙ ΝΑ ΜΝΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΔΥΔΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

    ΜΕ ΕΞΑΙΕΡΤΙΚΗ ΕΚΤΙΗΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ [Ε.Κ.] ... ΜΗ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1964

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o αγωνιστης της Ενώσεως Κέντρου έχει δίκιο. Σαν έγκριτος δημοσιογράφος και ειδικός για το κυπριακό ζήτημα οφείλετε να προσφέρετε ώστε να απομονωθούν εθνικοακροδεξιές πολιτικές που υποθάλπτουν λογικές ΕΟΚΑ που οδήγησαν την κυπριακή υπόθεσή εκει που οδηγήθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ .... ΚΑΙ ΡΩΣΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [Α ΜΕΡΟΣ]

    Η ελληνική ταυτότητα και η διαχρονική της αξία...
    Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο
    Ίτε παίδες Ελλήνων...
    Μολών λαβέ...
    Εάν η χούντα έδωσε την Κύπρο στους Τούρκους, κανείς τώρα
    δεν μπορεί να δώσει την Ελλάδα στους κάθε λογής λαθρο-μετανάστες!!
    Ο «παράδεισος μεταναστών» και η «κόλαση των ελλήνων τραπεζιτών».
    Η κερκόπορτα της Πόλης και η κερκόπορτα της πολιτογράφησης.
    Εάλω η Πόλις, στις 29ης Μαΐου του 1453, αλλά δεν θα αλωθεί η Ελλάδα το 2010!!
    Αν οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα ήταν η αρχή της συνειδητοποίησης της ενότητας των ελλήνων, το νομοσχέδιο πολιτογράφησης, μπορεί να γίνει η...

    αρχή της συνειδητοποίησης της «σύγχρονης ταυτότητας των νεοελλήνων».
    Η αυτοκτονική προδιάθεση ενός παράλογου νομικού συστήματος!
    Σκόπιμη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σκόπιμη υπογεννητικότητα, σκόπιμη καταστροφή των ψυχικής υγείας των ελληνοπαίδων και αντικατάσταση αυτών με ταχεία «ελληνοποίηση» οποιουδήποτε περνάει τα σκοπίμως αφύλακτα σύνορα της Ελλάδας.
    Επίορκοι δικηγόροι και νομικοί εργάζονται πυρετωδώς για τη «σύγχρονη γενοκτονία των ελλήνων»!!
    Κάποιοι από το Πασοκ γυρίζουν προκλητικά και με αχαριστία την πλάτη σε όσους πραγματικά αγωνίστηκαν για την άνοδο του Πασοκ στην κυβέρνηση: Η θεία Δίκη είναι πλησίον!
    Όσοι έχουν συμφωνήσει να «παραδώσουν μετά κάποιο διάστημα στον Σαμαρά» θα διαψευστούν γιατί οι πολίτες θα αντισταθούν!
    Η Ελλάδα, ενώ, είναι στην 24η σειρά των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη εντούτοις το 20% των πολιτών της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
    Ο σχεδόν ανύπαρκτος ρατσισμός στην χώρα μας μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα με καταστροφικές συνέπειες λόγω της ανεξέλεγκτης πολιτογράφησης οποιουδήποτε μετανάστη. Ένας μετανάστης που μόλις πέρασε παράνομα τα σκοπίμως αφύλακτα σύνορα μπορεί να βρεθεί στον «παράδεισο μεταναστών» ενώ την ίδια στιγμή ένας έλληνας πολίτης μπορεί να είναι σε χειρότερη μοίρα και από τον τελευταίο λαθρομετανάστη γιατί βρίσκεται στην «κόλαση των ελλήνων τραπεζιτών». Στην Πάτρα γα παράδειγμα πολλοί λαθρομετανάστες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ εκατοντάδες έλληνες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οι ακριτικές περιοχές έχουν, σήμερα, εγκαταλειφθεί, μια πράξη που στοίχισε και την πτώση του βυζαντίου! Η πολιτογράφηση να γίνει αλλά με κριτήρια, με ασφαλιστικές δικλείδες και με μέτρο για να μην αφήσουμε μια νέα κερκόπορτα για την οποία θα θρηνήσουμε σύντομα! Τα ίδια λάθη έγιναν και στο Βυζάντιο. Τα τότε πολιτικά κόμματα ενέπλεξαν τους Οθωμανούς (που ζούσαν στις παρυφές της αυτοκρατορίας) στις εσωτερικές τους έριδες και στο τέλος οι Οθωμανοί κατέλαβαν και την Πόλη. Εάν η χούντα έδωσε την Κύπρο κανείς τώρα δεν μπορεί να δώσει την Ελλάδα στους κάθε λογής λαθρο-μετανάστες!!
    Πλούσιοι και φτωχοί. Η Ελλάδα ενώ είναι στην 24η σειρά των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη εντούτοις το 20% των πολιτών της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 80% των πολιτών της είναι υπερδανεισμένο, ενώ οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες έχουν συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη!! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα 25 δις (αν θέλει να λέγετε σοσιαλιστική) που έδωσε η δεξιά στους τραπεζίτες και να τα δώσει σε αποπληρωμή χρεών των υπερδανεισμένων. Μα οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου δεν βλέπουν την ανήθικη καταλήστευση του λαού από τα παράλογα επιτόκια; Να επιστραφούν τα κλεμένα στους πολ΄τες όπως έγινε στην Βενεζουέλα.
    Η σύγχρονη «γενοκτονία των ελλήνων». Κρίση στην οικογένεια, κρίση στην κοινωνία, κρίση στην πολιτεία! 1.000.000 παιδιά θύματα ενός παράλογου «νομικού συστήματος». Περίπου 1.000.000 παιδιά θύματα ενός παράλογου «νομικού συστήματος». Άλλα 1.000.000 παιδιά δεν γεννήθηκαν ποτέ λόγω της «βιομηχανίας διαζυγίων». Λείπουν σκοπίμως οι αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας και σύμβουλοι γάμου. Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι 8.100.000 άτομα!![συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [Β ΜΕΡΟΣ]

    Η ελληνική ταυτότητα και η διαχρονική της αξία...
    Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο


    Τα παιδιά ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής ολοκληρωτικών καθεστώτων
    Η ελληνική οικογένεια έχει αποδεκατιστεί ήδη και υπάρχει υπογεννητικότητα και «συστηματική γενοκτονία» με ευθύνη οργάνων της πολιτείας. Καλή είναι η υιοθεσία, αλλά γιατί να υιοθετούμε ξένα παιδιά και να μην έχουμε δικά μας? Να θεσμοθετηθεί ο «οικογενειακός δικαστής» με γνώσεις ψυχολογίας, συμβουλευτικής. Να θεσμοθετηθεί ο «διαμεσολαβητής οικογενειακών υποθέσεων». Το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. (Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 21. 1). Οι διατάξεις αυτές σκοπίμως δεν εφαρμόζονται από πολλούς επίορκους νομικούς προς οικονομικό όφελος μιας μερίδας επίορκων δικηγόρων.
    1. Ο έλεγχος γέννησης: Τα φασιστικά καθεστώτα προσέβλεπαν πάντα στον έλεγχο των γεννήσεων. Μάλιστα υπήρχε και το παιδομάζωμα που άνθισε και επί τουρκοκρατίας. Ίσως οι τρομερότερες πολιτικές ήταν εκείνες που εισήχθησαν για "να ωθήσουν" τον πληθυσμό.. Στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου η άμβλωση και η αντισύλληψη καταργήθηκαν. Από το 1983 έγινε το καθήκον κάθε γυναίκας να παραγάγει ένα ελάχιστο 5 παιδιών. Οι άτεκνες και ανύπανδρες γυναίκες υποβλήθηκαν στους υψηλότερους φόρους ενώ οι γυναίκες που παράγουν τους μεγαλύτερους αριθμούς απογόνου δηλώθηκαν "μητέρες ηρωϊδες". Τα αποτελέσματα είναι ευρέως γνωστά - τα ανεπιθύμητα παιδιά των ορφανοτροφείων και των φρικιαστικών θανάτων ... Σήμερα η γεννητικότητα σκοπίμως πέφτει, τα διαζύγια αυξάνονται στην Ελλάδα που πολλές φορές οφείλεται σε «παρεμβολές τρίτων» και σε «λάθος νομικές συμβουλές» που παρέχονται αφειδώς στους πολίτες λόγω της μη σωστής εκτίμησης όλων των παραμέτρων και έχουν τεράστια ευθύνη οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι νομικές υπηρεσίες. Υπάρχει επίσης, έλλειψη σύγχρονης νομοθεσίας που θα αγκαλιάσει την νέα οικογένεια και θα την στηρίξει. Η οικονομική και κοινωνική κρίση πλήττει σήμερα και την οικογένεια, η οποία μαζί με την επαρχία, θα μπορούσε να είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας στην «διάλυση των πάντων».
    2. Ο έλεγχος των ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ: Κάποιοι σήμερα πάνε πάρα πέρα στον έλεγχο των ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ. Τα φασιστοειδή στοιχεία μπορεί και να έχουν το περίβλημα του «δημοκρατικού» για να είναι πιο πειστικά. Πολλοί νέοι σήμερα είναι θύματα τέτοιων ατόμων τα οποία δρουν με απύθμενη αναλγησία αφού «καμιά δικαιοσύνη δεν θα τους δικάσει ποτέ» αφού έχουν «νομική κάλυψη». Καθημερινά η σύγχρονη γυναίκα ωθείται από πολλούς (διαφημίσεις, προπαγάνδα, αποτυχημένοι «φίλοι – φίλες», πεθερικά, συγγενείς οικονομικά προβλήματα κλπ) στο να μην κάνει παιδία και να «χρίσει». Στην συνέχεια, αν είναι παντρεμένη, επίορκοι δικηγόροι αναλαμβάνουν «εργολαβικά» να βγάλουν το διαζύγιο μεταχειρίζοντας πέραν των ηθικών πλαισίων την «δήθεν εντολή» του/της πελάτη του (που κατασκευάζουν οι ίδιοι). Οι επίορκοι αυτοί δικηγόροι οδηγούν σε ατέλειωτη έχθρα τα ζευγάρια και τα ωθούν σε διαρκείς αγωγές και μηνύσεις εναντίον τους «δήθεν να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο», ενώ στην ουσία και οι δύο διάδικοι είναι θύματα των επίορκων δικηγόρων. Επικρατεί παντελής ανυπαρξία κοινωνικών υπηρεσιών στα δικαστήρια.. Πρέπει να υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον των δικηγόρων που προσυπογράφουν ανυπόστατα στοιχεία εις βάρος της προσωπικότητας των αντιδίκων. Τέλος η νέα αφού έφτασε στα σαράντα ωθείται να υιοθετήσει παιδία αγνώστου προέλευσης. Η ελληνική οικογένεια έχει αποδεκατιστεί ήδη και υπάρχει υπογεννητικότητα και «συστηματική γενοκτονία» με ευθύνη οργάνων της πολιτείας που δεν διαδραματίζουν σωστά τον ρόλο τους. Λείπουν οι αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας σύμβουλοι γάμου κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας νέων ζευγαριών, κοινωνικοί λειτουργοί και όλα έχουν αφεθεί στην τύχη και στους δικηγόρους που τα βλέπουν όλα από νομική σκοπιά και κερδοσκοπούν ασύστολα και κανείς δεν τολμά να τους ελέγξει!». [συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [Γ ΜΕΡΟΣ]

    Η ελληνική ταυτότητα και η διαχρονική της αξία...
    Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο

    Μάλιστα έχουν θεσπίσει παράλογα το «ακαταδίωκτο», γιατί ο δικηγόρος δεν πάει αυτόφωρο!
    3. Η διάλυση της οικογένειας των νεοελλήνων. Καθημερινά ειδικά πολλές γυναίκες καταφεύγουν στους δικηγόρους για αγωγή διαζυγίου… γιατί δεν υπάρχουν σύμβουλοι οικογένειας!! Υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι υπάρχει σοβαρός λόγος!! Στο μεγαλύτερο όμως ποσοστό οι χωρισμοί γίνονται για τους εξής λόγους:
    α) Μπλέκονται συγγενείς και «φίλοι» και ανακατεύουν τα ζευγάρια χρησιμοποιώντας συχνά την «υποβολή» και πολλά άτομα που είναι ψυχικά αδύναμα παρασύρονται. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νομική προστασία των νεόνυμφων από τις «υποβολές» τρίτων. β) Πολλές γυναίκες παρασύρονται από τις χωρισμένες «φίλες» τους με την υπόδειξη ότι αν χωρίσουν «θα είναι καλύτερα ή θα βρουν κάποιον άλλον»….(ενώ δεν πρόκειται στην ουσία να βρουν κανέναν)!!! Υπάρχει η παροιμία «μια χωρισμένη για να αισθανθεί καλά πρέπει να χωρίσει άλλες δέκα» γ) Πολλοί δικηγόροι υπόσχονται «υψηλές αποζημιώσεις» στις πελάτισσες τους με την αγωγή διαζυγίου (ενώ γνωρίζουν ότι αυτό είναι ψέμα). Επειδή οι αγωγές διαζυγίων έχουν πάρει χαρακτήρα χιονοστιβάδας λόγω και των ψευδών υποσχέσεων των επίορκων δικηγόρων επιβάλλεται να παρέμβουν οι εισαγγελείς και να πάνε μέσα τους επίορκους υπεύθυνους των δικηγορικών συλλόγων γιατί
    α) έχουν διαλύσει την ελληνική οικογένεια, β) οδηγούν στον εξευτελισμό ευυπόληπτους πολίτες με ψευδομάρτυρες κλπ... γ) δημιουργούν οικογενειακές τραγωδίες με ανυπολόγιστα θύματα…
    δ). τραυματίζουν ψυχικά τα παιδιά, αν υπάρχουν και πολλά από αυτά οδηγούνται κατόπιν στα ναρκωτικά, ε) εξαντλούν σκοπίμως οικονομικά τους ανθρώπους όταν χωρίζουν και τους οδηγούν στον δανεισμό… στ) τα κέρδη τους είναι στην ουσία παράνομα αφού βασίζονται στην εξαπάτηση των πελατών τους…ζ) οι δικηγορικοί σύλλογοι καλύπτουν τα μέλη τους με το ψευδές σκεπτικό ότι «λειτουργούν με υπόδειξη του εντολέα» ενώ ο εντολέας είναι στην ουσία ένας αδύναμος χαρακτήρας και θύμα απάτης… Ο περισσότερες από αυτές της γυναίκες, αν δεν μπορέσουν να σταθούν οικονομικά, θα πέσουν θύματα των λεγόμενων «καλυμμένων κυκλωμάτων πορνείας» και οι επίορκοι δικηγόροι τους θα τις ωθήσουν το γρηγορότερο προς αυτά δίκην μαστροπών και μαφιόζων τύπου Σικελίας!
    4. Η τραγωδία των διαζευγμένων. Δεδομένης της άθλιας κατάστασης στην οποία οδηγούν δικηγόροι, δικαστές και Ελληνική Πολιτεία, τους διαζευγμένους και κυρίως όσους διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών τους, αποξενώνοντάς τους πολλές φορές από τα παιδιά τους (ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα). Πολλοί γονείς αξιώνουν: α) Να υπάρχει ίση αντιμετώπιση στα φορολογικά. Δηλαδή, να μπορεί ο πατέρας να δηλώνει τον αριθμό τέκνων στη φορολογική δήλωση ώστε να έχει την φοροαπαλλαγή και να μην αναγκάζεται να αποποιείται της γονικής του ιδιότητας. β) Να μπορεί ο μη έχων την επιμέλεια γονέας να δηλώνει το ποσό διατροφής που καταθέτει ώστε να του αφαιρείται από το εισόδημα. γ) Να μπορούν και οι δύο γονείς να έχουν ίσες ευκαιρίες & διευκολύνσεις στα επιτόκια δανείων δηλώνοντας τον αριθμό τέκνων. δ) Να έχουν και οι δύο γονείς επιδόματα, άδειες και ασφαλιστικές παροχές έστω και διαζευγμένοι ε) Στα ποσά που επιδικάζονται ως διατροφές, να υπολογίζονται τα δάνεια και άλλα φορολογικά στοιχεία με γνώμονα την ισότητα των φύλων. στ) Να υπολογίζονται τα έξοδα ταξιδιού, επικοινωνίας, κτλ στη διατροφή ζ) Να υπάρχει απαλλαγή δικαστικών εξόδων στα οικογενειακά δικαστήρια, μειωμένες παραστάσεις, να μην είναι εκτελέσιμες άμεσα δικαστικές αποφάσεις διατροφών κατά του μη έχοντος την επιμέλεια όταν είναι άπορος.. …..[ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. [Δ ΜΕΡΟΣ]

    Η ελληνική ταυτότητα και η διαχρονική της αξία...
    Από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο

    …….
    η) Να είναι δωρεάν οι πραγματογνωμοσύνες για επιμέλεια. θ) Να μη δίδονται διαταγές κατασχέσεων και πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία που αγοράστηκε από γονέα για τα παιδιά του. ι) Να παύσουν οι ποινικές καταδίκες για μη καταβολή διατροφής και αυτή (η διατροφή) να δίδεται από το κράτος. ια) Η διαμονή-κατοικία (καθώς και όλα τα έξοδα) να επιβαρύνουν ισάξια τους δύο γονείς. ιβ) Οι ανάπηροι γονείς να τυγχάνουν ειδικών οικονομικών ωφελειών. ιγ) Οι γονικές άδειες να δίδονται εξ’ίσου. ιδ) Ισος χρόνος επιμέλειας – ίσα έξοδα για τα παιδιά. ιε) Να λαμβάνεται υπόψη στις διατροφές, η έρευνα του ΙΝΚΑ που αναφέρει ότι στην Ελλάδα μία οικογένεια ζει με λιγότερο από 600 ευρώ, συνεπώς ένα παιδί μικρότερο των 4 ετών μπορεί να ζήσει, μέσα στην οικογένεια, με 80 ευρώ. Ουσιαστικά το διαζύγιο είναι μια καταστροφή όλων των εμπλεκόμενων πλην των επίορκων δικηγόρων που συσσωρεύουν ανήθικα πλούτη
    Οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν τεράστια ευθύνη και θα πρέπει να γίνει ταχύτατα έλεγχος σε αυτούς.
    Σήμερα, ενώ πολλοί εργάζονται πυρετωδώς για την διάλυση και σκλαβοποίηση των ήδη ελλήνων πολιτών, κάποιοι προτείνουν την «ανεξέλεγκτη ελληνοποίηση» του οπουδήποτε αλλοεθνή! Παρόλα αυτά θα μπορούσε να μπει το κριτήριο «δύνανται να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια όταν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μετά από εισήγηση επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μετέχουν της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας». Ο Ισοκράτης στον «Πανηγυρικό», έλεγε ότι ««Έλληνες εισίν οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας». Πράγμα που σημαίνει ότι ο μετανάστης που θέλει να πολιτογραφηθεί πρέπει να είναι ενήλικας, να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα και να μετέχει του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό θα πιστοποιείται από ειδική επιτροπή με στοιχεία όπως, με διπλώματα, τεστ, συνεντεύξεις, να θέλει να υπηρετήσει ως στρατιώτης, να μην έχει ανθελληνική δράση κλπ... Επίσης θα πρέπει να μπει η ασφαλιστική δικλείδα, «αν μετά την πολιτογράφηση ο νέος πολίτης έχει φανερή ανθελληνική δράση και μετέχει ανθελληνικής προπαγάνδας, να του αφαιρείται από αρμόδιο δικαστήριο η ελληνική ταυτότητα». Για τους άλλους θα μπορούσε να παραχωρηθεί άδεια παραμονής - έστω με ισόβια δυνατότητα - αναθεωρημένη ανά πενταετία. Το ατόπημα του αρχαίου Πάρι δεν μπορεί να το αποδεχτούν κάποιοι σύγχρονοι Μενέλαοι!! Την ίδια, όμως, στιγμή χιλιάδες ομογενείς ελληνικοί πληθυσμοί σε όλη τη γη έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους!
    Σήμερα οι δημοκρατικοί πολίτες ζητούν να υπάρξει μια τράπεζα θ’ αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», που θα συγκεντρώσει τα χρέη των νεοσκλάβων ελλήνων με χαμηλό επιτόκιο, μια ιδέα στα πλαίσια της νέας σεισάχθειας. Να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να διοριστούν αμέσως οι καλύτεροι σε θέσεις κλειδιά, να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργείων στους πολίτες και να διορθωθούν οι αδικίες της τελευταίας εξαετίας. Επίσης να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η γέννηση νέων παιδιών. Να υπάρχουν αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας σύμβουλοι γάμου, κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας νέων ζευγαριών, κοινωνικοί λειτουργοί και να διωχθούν οι επίορκοι δικηγόροι και νομικοί. Η πολιτογράφηση να γίνει αλλά με κριτήρια, με ασφαλιστικές δικλείδες και με μέτρο για να μην αφήσουμε μια νέα κερκόπορτα για την οποία θα θρηνήσουμε σύντομα! Οι μετανάστες δεν μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Να μπει μέτρο στην πολιτογράφηση χωρίς κριτήρια του οποιουδήποτε. Να στηριχτούν οι ακριτικές περιοχές. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Παν μέτρον Αριστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o doktor koutsoukos tha sosei tin timi tou politikou kosmou.
    O KOUTDOUKOS EXEI DIKAIOTHEI SE OLES TOU TIS DIAPISTOSEIS

    GI AFTO DEN TON EBALAN PALI YPOPSYFIO BOULEYTH STH B A8HNAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.