Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτήριου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέττας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι, όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Ελληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους. Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

‘Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα.

Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεωκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου. Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεωκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ‘Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεωκοπίας. Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελλα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας. Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέμματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δηιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ¨Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσία του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν τηνξ κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες νάναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο! Δεν υπάρχει καμμιά άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή στον κεϋνσιανισμό και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος. ¨Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs; Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγώρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υποστήκαμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαίκών κοινωνικών ερειπίων.

Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνείστε κι εσείς. Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό.

Αθήνα, 26 Μαίου 2011


Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Κίνησης Aνεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα”

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ?

    Διαβάζουμε στο http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12943:ipourgeio-paideias-sxedio-proothisis-tis-katanalosis-frouton-sta-sxoleia-gia-to-sxoliko-etos-2010-2011-stin-ellada [μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την απόφαση ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

    «Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία για το σχολικό έτος 2010-2011 στην Ελλάδα [Υπουργική Απόφαση ΑΠΦ.14 /223 / 50625 /Γ129.04/2011]»

    Αν κάποιος προσέξει την απόφαση θα παρατηρήσει τα εξής:
    1. Ημερομηνία Υπογραφής 29 Απριλίου 2011
    2. Η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε μόλις χθες [31 Μαίου 2011]
    3. Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι τα φρούτα θα μοιράζονται στα σχολεία τον Μάιο [αυτός μας τελείωσε] και τον Ιούνιο δεν υπάρχουν μαθητές για να φάνε τα φρούτα
    4. Τα φρούτα θα τα διακινούν εταιρείες [μάλλον τα φρούτα θα καταλήξουν αντί στα σχολεία που δεν υπάρχουν μαθητές στις λαϊκές αγορές …]
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ

    Μήπως πρέπει να ψάξετε το θέμα
    ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ …

    Μάλλον μας δουλεύουν ….κύριε Κωνσταντακόπουλε επειδή φαίνεται ότι έχετε ευαισθητοποιηθεί όπως φαίνεται και από το άρθρο σας θα πρέπει να προβάλλετε το θέμα και από τις στήλες της έγκριτης εφημερίδας στην οποία αρθρογραφείτε.
    ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΔΜΘ [για όσους δεν καταλαβαίνουν πρόκειται για το Υπουργείο της Παιδείας]

    Καλεί η πολιτική ηγεσία τους καθηγητές να μαζέψουν τα παιδιά μας και όσοι εθελοντικά θέλουν να επιστρέψουν τα βιβλία τους στο σχολείο αντί να τα «κάψουν»\

    ΚΑΙ αν είναι καλοδιατηρημένα να τα παραλάβουν οι μαθητές της επόμενης χρονιάς.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ κακοδιατηρημένα [και όλα είναι] να δοθούν για ανακύκλωση [για να γίνει
    περιβαλλοντική καμπάνια με τη συμμετοχή των καθηγητών που ασχολούνται με την
    περιβαλλοντική εκπαίδευση (ναι είναι όλοι αυτοί οι κουλτουριάρηδες , οι
    επαναστατημένοι του καναπέ που βάζουν και μαζεύουν τα παιδιά μας χαρτιά, γυαλιά, αλουμίνιο καιμπαταρίες για να τα δίνουμε τσάμπα στα super markets για να πλουτίζόυν σε βάρος μας )]

    Και ταυτόχρονα το ΥΠΔΜΘ λέει ότι το κόστος κάθε βιβλίου είναι 1 [ναι ΕΝΑ] ΕΥΡΩ.

    ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να δίνουμε 15 ΕΥΡΩ και να πληρώνουμε εμείς τα βιβλία των παιδιών μας.

    ΝΑI ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ «ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» με πρόγραμμα να μαζεύουνε μαζί με τα παιδάκια μας γυαλιά, χαρτιά, τενεκεδάκια και να τα δίνουμε στην ΤΑ [για όσους δεν κατάλαβαν Τοπική Αυτοδιοίκηση,] τα παιδάκια μας και να μας επιστρέφουν στο μισό το κόστος τους ώστε να κερδίζει και η ΤΑ για το καλό των δημοτών και εμείς που θα πληρώσουμε τα βιβλία των παιδιών μας.

    ΑΛΛΩΣΤΕ δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι σαμποτάρουμε την δωρεάν παιδεία αφού 15 ΕΥΡΩ είναι το χαρτζιλίκι τριών ημερών δίνουμε στα παιδάκια μας.

    ΑΦΗΣΤΕ πουκάνουμε αγώνα ενάντια στην αύξηση της ανεργίας που θα προκύψει από τη μείωση στις εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων

    ΑΦΗΣΤΕ που αποκαλύπτουμε τις προθέσεις των «ανεγκέφαλων» του ΥΠΔΜΘ που ουσιαστικά λένε ότι κόβουν τη δωρεάν παροχή βιβλίων

    ΑΦΗΣΤΕ που οι «φωστήρες» του ΥΠΔΜΘ ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτή προτρέπουν για αναστατώσεις στα σχολεία για δευτερεύοντα θέματα από τους περίεργους που έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε κομματικά μαγαζάκια που εκμεταλλεύονται τα παιδάκια μας με «δωράκι» σε αυτά την υπολειτουργία των σχολείων για να μείνουν αγράμματα και να τα εκμεταλλεύεται κάθε οπαδός του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ τους «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ» του ΥΠΔΜΘ: που διαλαλούν: ότι

    • τα παιδιά θα μάθουν να επαναχρησιμοποιούν τα βιβλία . ΔΗΛΑΔΗ το παιδάκι μου των δώδεκα χρονών είναι τόσο συνειδητοποιημένο κατά τα λεγόμενα του piaget που μπορεί να μην πάθει κατάθλιψη βλέποντας τον διπλανό του στο θρανίο με καινούργιο βιβλίο και το δικό του να είναι μουτζαλωμένο από τους περυσινούς

    • τα παιδιά μαθαίνουν ότι το βιβλίο της προηγούμενης τάξης τους είναι άχρηστο και όχι βιβλίο αναφοράς και επανάληψης

    ΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΑΡΤΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΌ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΔΜΘ ΚΑΙ κουφαθήκαμε πο υκόπτεται για τα βιβλία και δεν τον ενδιαφέρει για τους 200.000 Η/Υ [ΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ] που έδωσε "τσάμπα" η προηγούμενη κυβέρνηση που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν και για τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαδραστικούς πίνακες που αγόρασε τούτη η κυβέρνηση ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ .




    Μάλλον μας δουλεύουν ….κύριε Κωνσταντακόπουλε επειδή φαίνεται ότι έχετε ευαισθητοποιηθεί όπως φαίνεται και από το άρθρο σας θα πρέπει να προβάλλετε το θέμα και από τις στήλες της έγκριτης εφημερίδας στην οποία αρθρογραφείτε.
    ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.