Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ - και μια πολύ ενδιαφέρουσα "ακτινογραφία" της Κύπρου

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, λάθη δεν αναγνωρίζονται. Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα προτίμησαν να ανάψουν πορτοκαλί, αποφεύγοντας το κόκκινο στην κυβέρνηση, με το σοβαρό “ελαφρυντικό” απουσίας αξιόπιστης εναλλακτικής. Θέλησαν απέχοντας, να αποφύγουν τον αμεσότερο κίνδυνο, τις ωδύνες μιας περιόδου αστάθειας και αβέβαιης μετάβασης στο άγνωστο, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Θα δούμε βέβαια τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου. Αλλά, αν δεν μεσολαβήσει θαύμα, με τις ηγεσίες που έχουμε, τις πολιτικές που ασκούνται, την πενία των ιδεών που μας χαρακτηρίζει, ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει πολύ σύντομα την τραγωδία που τον περιμένει, αν δεν ακούσει τους τριγμούς της κατάρρευσης.

Πρόκειται για ολόπλευρη κρίση του καθόλου ελληνισμού: στην Ελλάδα άρχισε από την κατάρρευση των εσωτερικών δομών, στην Κύπρο εξελίσσεται αντισυμμετρικά, ξεκινώντας από την αμφισβήτηση της διεθνούς της υπόστασης. Η διαδικασία άρχισε από πολλά χρόνια, ανεκόπη με το δημοψήφισμα του 2004, για να επιταχυνθεί μετά τις εκλογές του 2008. Τότε, οι Κύπριοι πολιτικοί και ψηφοφόροι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική ατζέντα του κ. Χριστόφια. Σήμερα διαπιστώνουν, εγκλωβισμένοι πλέον, ότι διαπραγματεύεται λύση σε τελείως διαφορετική βάση από αυτή που επιθυμούν.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει προτείνει μια λύση, τις βασικές πρόνοιες της οποίας απορρίπτει με συντριπτική πλειοψηφία ο κυπριακός λαός. Αποδέχθηκε επίσης την κατάργηση οικουμενικών κανόνων όπως η αρχή της πλειοψηφίας, κανόνων που μπορούν να στηρίξουν πολιτικά την διπλωματική άμυνα του κυπριακού κράτους. ¨Εκανε παραχωρήσεις με τις οποίες διαφωνούν κατηγορηματικά οι πολίτες. Οι συνομιλίες συνεχίζονται χωρίς ρεαλιστική πιθανότητα επιτυχίας, η κυπριακή ηγεσία κινείται σε τελείως άλλη βάση από τον κυπριακό λαό και, Ελλάδα και Κύπρος, βρίσκονται σε τραγική απομόνωση: και από τον άξονα ΗΠΑ-Βρετανία-Τουρκία, και από τους πολέμιους της τουρκικής ένταξης!

Το 59% των Ελληνοκυπρίων δηλώνει μη ικανοποιημένο από τον κ. Χριστόφια στο κυπριακό, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας RAI, το 35% μάλιστα καθόλου ικανοποιημένο. Λίγο μικρότερο (56%) είναι οι μη ικανοποιημένοι από την εσωτερική διακυβέρνηση. Πολύ μικρότερο το ποσοστό των ικανοποιημένων από την επιδόσεις στην οικονομία (35%). Το 75% των Ελληνοκυπρίων δεν πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε λύση, έναντι 20% που το πιστεύει (κυρίως ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ).

Η πλειοψηφία (63%) εξακολουθεί να υποστηρίζει την επίσημη επιδίωξη (διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία), ποσοστό που μειώθηκε φέτος κατά 10%. Στον όρο αυτό επικεντρώνεται όλη η σύγχυση που χαρακτηρίζει την κυπριακή πολιτική και συνείδηση, προϊόν διαχρονικού οπορτουνισμού των κυπριακών ηγεσιών. Ο όρος από μόνος του είναι ασαφής και επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Ο Ανάν τον ερμήνευσε στο ομώνυμο σχέδιο ως κράτος στο οποίο η, συνήθης για τις ομοσπονδίες, ισότητα των δύο ζωνών-κοινοτήτων καταργούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας, την αρχή της πλειοψηφίας, αναθέτοντας τις τελικές αποφάσεις σε τρεις ξένους δικαστές. Στο όλο προσέθεσε τον αφοπλισμό του κράτους, δρακόντειους περιορισμούς στις μετακινήσεις, άδικη λύση του περιουσιακού και διαιώνιση τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Το όλο απερρίφθη μετά πολλών επαίνων το 2004 από τους Ελληνοκύπριους εκλογείς, η πολιτική ηγεσία όμως της Κύπρου δεν παρουσίασε σχέδιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Μη μπορώντας να διατηρήσει τις περί ξένων δικαστών διατάξεις του Ανάν, ο κ. Χριστόφιας εισήγαγε, για να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, την εκ περιτροπής προεδρία, που, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, απορρίπτει το 76%.

Οι Ελληνοκύπριοι τάσσονται υπέρ της διζωνικής-δικοινοτικής, αλλά κατά των συγκεκριμένων σχεδίων εφαρμογής της που προτάθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλύτερων κομμάτων τους! Και αρνούνται κατηγορηματικά τον ακρογωνιαίο λίθο της λύσης που προτείνει ο Πρόεδρος στις διαπραγματεύσεις, την εκ περιτροπής προεδρία.

Το 91% δεν αποδέχεται παραμονή εποίκων στο νησί (ο κ. Χριστόφιας δέχθηκε 50.000), το 89% δεν αποδέχεται διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων, το 98% παραμονή τουρκικών στρατευμάτων.

Με τέτοια νούμερα, διερωτάται κανείς τι ακριβώς διαπραγματεύεται ο κ. Χριστόφιας και πως σκέφτεται ότι μπορεί να περάσει ένα τέτοιο σχέδιο. Αν πάλι δεν το σκέφτεται, γιατί δεν εγκαταλείπει τις συνομιλίες και δεν καταγγέλλει την άλλη πλευρά, αντί να εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στις παραχωρήσεις του;

Ένα 20% των πολιτών τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών στην Κύπρο. Ποσοστό εντυπωσιακό, στο μέτρο που κανείς πολιτικός δημοσίως δεν υποστηρίζει τέτοια λύση – η μεγάλη πλειοψηφία τους την υποστηρίζει σε ιδιωτικές συνομιλίες!

Η πτώση του ποσοστού υπέρ της ομοσπονδίας κατά 10% φέτος, συνδυάζεται με την εμφάνιση για πρώτη φορά ενός 7% που τάσσεται υπέρ τρίτης λύσης (ούτε ομοσπονδία, ούτε δύο κράτη). Η λύση δεν διευκρινίζεται στη δημοσκόπηση, το πιθανότερο όμως είναι ότι πρόκειται για ενιαίο κράτος (οριακά και επιστροφή στη Ζυρίχη). Οι αιρετικές προτιμήσεις είναι παρούσες σε όλο το πολιτικό φάσμα, επικρατέστερες όμως μεταξύ των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ ( 50% ομοσπονδία, 34% δύο κράτη) και του ΕΥΡΩΚΟ (30% ομοσπονδία, 24% δύο κράτη, 40% άλλο).

Η επίσημη πολιτική επαναπροσέγγισης αποδεικνύεται, στο φως της δημοσκόπησης, μια καμπάνια τελείως υποκριτική, που δεν αντιμετώπισε τις πραγματικές αιτίες της εχθρότητας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, περιοριζόμενη σε ανταλλαγές απολύτως ψεύτικων ηθικοπλαστικών κηρυγμάτων και διακηρύξεων. Το 65% των Ελληνοκυπρίων δηλώνει ότι δεν θα επέστρεφε στο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση σπίτι ή περιουσία. Θα επέστρεφε πάντως ένα 30%, που δεν είναι αμελητέο με δεδομένη την αμοιβαία δυσπιστία.

Δυσπιστία τόσο μεγάλη, που θέτει εν αμφιβόλω την προοπτική μελλοντικής συνύπαρξης εντός του ιδίου κράτους και τις κατά καιρούς δηλώσεις των Κυπρίων πολιτικών. Το 58% των Ελληνοκυπρίων δεν αποδέχεται να έχει Τουρκοκύπριο προϊστάμενο (το 45% είναι κατηγορηματικά αντίθετο). Το 43% δεν θέλει ούτε καν ως γείτονες τους Τουρκοκύπριους (τo 23% κατηγορηματικά)! Υπό παρόμοιες συνθήκες, πως θα αποτραπεί η κρίση ακόμα και ενός κράτους με το ιδεωδέστερο σύνταγμα – όχι με τις παραδοξολογίες που προτείνονται ως λύση! Επιβεβαιώνεται εδώ η ύπαρξη πολλαπλών επιπέδων συνείδησης, που, σε συνδυασμό με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, καθιστά περίπου αδύνατο ορθολογικό χειρισμό.

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται σχετικά με το κυπριακό τους Βρετανούς (83%), τους Αμερικανούς (87%), τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Ντάουνερ (80%) και τον ΟΗΕ (67%). Αντίθετα, εμπιστεύονται τους Ρώσους (54%). Το 66% πιστεύει ότι η Κύπρος ωφελήθηκε από την ένταξη στην ΕΕ. Το 56% αντιτίθεται στη συνέχιση υποστήριξης της τουρκικής ένταξης (υπέρ της οποίας τάσσονται πλειοψηφικά μόνο οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ). Οι μισοί Ελληνοκύπριοι (49%) πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο και οι άλλοι μισοί όχι. Ένα εντυπωσιακό 73% θέλει στενότερες σχέσεις με το Ισραήλ, προοπτική που απορρίπτει το 21%. Στην Κύπρο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός ο ρόλος του Ισραήλ το 1974, στη σύνταξη του σχεδίου Ανάν και στη διαμόρφωση της αγγλοαμερικανικής πολτικής στο κυπριακό. Το 46% συμφωνεί και το 43% διαφωνεί με ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ για τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 77% και 16%.

Το 75% θέλει την Εκκλησία περιορισμένη στην πνευματική της αποστολή. Ταυτόχρονα όμως το 45% θέλει να έχει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις για το εθνικό, έναντι 53% που δεν θέλει. Τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο εμπιστεύεται το 42%, έναντι 55% που δεν τον εμπιστεύεται.

Αν πιστέψουμε τη δημοσκόπηση, ένα 90% περίπου δεν έχει ζητήσει κανένα ρουσφέτι. Αν δεν την πιστέψουμε, οι Κύπριοι είναι πολύ φοβισμένοι άνθρωποι και η κυπριακή κοινωνία ελάχιστα διατεθειμένη να κυτταχτεί στον καθρέφτη.

Το 76% των Κυπρίων δηλώνει ότι το κυπριακό είναι το κατεξοχήν θέμα που καθορίζει την ψήφο τους. Αν είναι έτσι, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει πως επικρατούν διαρκώς κόμματα που καταλήγουν σε σχέδια λύσεων αντίθετα με το λαϊκό φρόνημα. Στην πρόθεση ψήφου πάντως, εν σχέσει με τον Νοέμβριο του 2008, κατακρημνίζεται το ΑΚΕΛ (απώλεια 10%), το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ (απώλειες 5%). Μικρό μέρος των απωλειών εισπράττουν τα μικρά κόμματα, ενώ μεγάλο ποσοστό παραμένει αναποφάσιστο ή κατευθύνεται σε αποχή.

Ελάχιστη εμπιστοσύνη έχουν οι πολίτες σε πολιτικούς και κόμματα: το 80% δεν τα εμπιστεύεται και μόνο το 16% θεωρεί καταλληλότερο για Πρόεδρο τον κ. Χριστόφια. Δεύτερος έρχεται ο κανένας με 13%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αποσπούν μονοψήφια ποσοστά. Το 50% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ υποστηρίζει ως καταλληλότερο για ΓΓ τον κ. Κυπριανού και 20% τον κ. Κατσουρίδη.

Konstantakopoulos.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα, 11.10.10

13 σχόλια:

  1. Με επικεφαλής τον Λεωνίδα Κύρκο, προσωποποίηση της διαρκούς, χωρίς καμμιά εξαίρεση αποτυχίας που μεταβλήθηκε σε διαρκή κακία, ιδίως απέναντι στους κάποτε συντρόφους που δεν πούλησαν τόσο εύκολα τις ιδέες τους, τον γεωμετρικό τόπο της συάντησης της αριστεράς της ήττας και της δεξιάς της υποτέλειας, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι πνευματικοί άνθρωποι, που έχουν να παράγουν οτιδήποτε άξιο λόγου έως πάνω και μισό αιώνα, γλύφουν ξανά το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, εκστρατεύοντας υπέρ του Καμίνη.

    Αυτές οι ευαίσθητες ψυχές, που τόσο συμπονάνε την Αθήνα παρά τα τόσα εξοχικά τους, και μας ζητάνε να ψηφίσουμε τον υποψήφιο του ΔΝΤ, του ΓΑΠ και του Κύρκου, γιατί δεν υπέγραψαν καμία έκκληση όταν ο ΓΑΠ έκοβε τις συντάξεις των 500 ευρώ, τα επιδόματα των αναπήρων ή τα δωρεάν εισιτήρια των τυφλών, ή όταν υπέγραφε το μνημόνιο της ντροπής;. Βολεμένοι με την εξουσία, χωρίς καμιά πνευματική και ακόμα λιγότερο ηθική αξία, δεν περιορίζονται να απολαμβάνουν τις προσόδους από τη γλοιώδη σχέση τους με τα λαμόγια της εκάστοτε κυβερνησης, αλλά διεκδικούν με θράσος χιλίων πιθήκων, και ρόλο ινστρούκτορα. Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρά τα χάλια της δημοκρατικής παράταξης η αντιδεξιά ψήφος έχει ακόμα νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βεβαίως έχει νόημα η αντιδεξιά ψήφος. Προφανώς ως δεξιά θα εννοείτε το κόμμα του ΔΝΤ, της Μέρκελ, του Τρισέ, της Γκόλτνμαν Ζακς, του Ρόντου και του Πάγκαλου, της σφαγής των συνταξιούχων, του σχεδίου Ανάν, της παράδοσης του Οτσαλάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοι άνθρωποι μπερδεύτηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, πολύ μπερδεύονται και στον δεύτερο. Να καταψηφίσω Παπανδρέου και μνημόνιο ή να μην καταψηφίσω; Να ψηφίσω τους άλλους καραγκιόζηδες της δεξιάς και της αριστεράς, ή να ψηφίσω άκυρο και λευκό; Μήπως πρέπει να απέχω; Εχουμε εναλλακτικήγ λύση; Τι θα βγει από τις εκλογές;
    Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά δεν πάει πουθενά. Σήμερα, το θέμα του Μνημονίου δεν το βάζει στην ατζέντα ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς,ο Τσίπρας ή το ΚΚΕ. Το βάζει η ίδια η ζωή. Ας σκεφτούμε τα δύο πιο ακραία ενδεχόμενα, στο ένα το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ κερδίζει όλους τους δήμους και περιφέρειες, στο άλλο τους χάνει. Με ποιό από τα δύο αποτελέσματα θα χαρεί η Μέρκελ, το ΔΝΤ, η ελληνική και διεθνής αντίδραση; Πιό από τα δύο αποτελέσματα θα διευκολύνει και πιο θα δυσκολέψει τον ΓΑΠ να συνεχίσει τον καννιβαλισμό της ελληνικής κοινωνίας, να στείλει περισσότερους συνταξιούχους στα παγκάκια και στα θυμαράκια, περισσότερους εργαζόμενους στην ανεργία; Ποιό από τα δύο αποτελέσματα θα θέσει περισσότερο σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία του ελληνικού λαού;
    Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνιστούν εναλλακτική για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αφήσουμε ανενόχλητο τον ΓΑΠ; Να γίνουμε, ηθικά και πολιτικά συνυπεύθυνοι με την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας; Να τον αφήσουμε να κάνει αυτό που θέλει, ελπίζοντας ίσως ότι εμείς ατομικά θα γλυτώσουμε;
    Δεν αμφισβητώ τα ευγενή κίνητρα μιας μερίδας τουλάχιστο των απεχόντων. Ιστορικά, ο πιο γνωστός οπαδός της αποχής ήταν ο Πόντιος Πιλάτος. Δεν έμεινε όμως γνωστός γιατί απέφυγε να βάψει τα χέρια του στο αίμα, αλλά γιατί επέτρεψε τη Σταύρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Κωνσταντακόπουλε,

    όλες οι αντιδράσεις δεν έχουν ως μοναδικό κριτήριο ανάλυσης το Κυπριακό.
    Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός εμπαίζεται και από τους από εδώ και από τους από εκεί.
    Υπάρχει κρίση ηγεσίας και πολιτικής σε θεωρητικό και υλοποιητικό επίπεδο.

    Ο λαός αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε αλλά τα κόμματα δεν κατάλαβαν τίποτε
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μιλάει για ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ. Τρομάρα της οι Κεντρογενείς από το ΠΑΣΟΚ που την ψήφισαν το έκαναν από αντίδραση και δεν πρόκειται από αντίδραση για να στείλουν αλλού το μήνυμα
    Το ΚΚΕ δεν μπορεί να διαχειρισθεί ή μάλλον δεν το θέλει τους ψήφους της Κεντροαριστεράς και Αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτοί συνειδητά ψήφισαν ΚΚΕ μόνο για το μήνυμα και ΔΕΝ πρόκειται για ψήφους που εισπράττει το ΚΚΕ
    Δεν μιλάμε για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αυτοί οι καιροσκόποι διαλύθηκαν στα κομμάτια των συνιστωσών που ποτέ δεν κατάφεραν ΠΟΤΕ να συνθέσουν συνισταμένη.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Όσο η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να προτείνει κυβερνητικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και χειρισμού της κρίσης και να συμμετάσχει ΔΕΝ πρόκειται να γίνει τίποτε. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ γιατί αν το προτεινόμενο πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν θα μπορεί να το ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ τότε ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ [όπως η εκτίναξη της δύναμης του ΚΚΕ σε επίπεδα να ασκήσει εξουσία , κάτι το οποίο ΔΕΝ το θέλει γιατί δεν το μπορεί ΓΙΑΤΙ δεν έχει δυνατότητα αντίληψης των θεωρητικών προσεγγίσεων του Μαρξ και του Έγκελς]

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ [γι συτό και οι υπόγειες ή υπέργειες συνεννοήσεις με τη ΝΔ. Το παραμύθι το έμαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το εφαρμόζει αλλά η απάντηση γι αυτούς θα είναι η επερχόμενη αυτοδιάλυση]

    ΙΣΩΣ οι ΜΟΝΟΙ που το κατάλαβαν έστω και αργά είναι οι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ οι ΔΕΞΙΟΙ [τρομάρα τους κατά τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τους ροζ επαναστάτες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ]

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και δημιουργούμε κίνημα για να κατανοήσουν οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ των ΗΓΕΣΙΩΝ των ΚΟΜΜΑΤΩΝ ότι ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ αλλά ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ"

    ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ [ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΜΗ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΔΕΣ] ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ακόμα ΔΕΝ σας κάνει εντύπωση ότι οι "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (με τις μόνιμες καρέκλες" της ίντριγκας ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ή υποστηρίζουν ΚΙΝΗΣΕΙΣ που ΘΟΛΩΝΟΥΝ για ίδιον ΟΦΕΛΟΣ την ήδη ΘΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δημιουργώντας συνθήκες μιας ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ.

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ και οι δημοσιογραφούντες εκ του ασφαλούς συνδέοντας τα ΠΑΝΤΑ με ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ για να επιβιώσουν [όσο είναι χρήσιμοι στα αφεντικά τους]

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ κατά περίπτωση και τους από εδώ και τους από εκεί

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Είναι επίσης φανερό ότι οι υποψήφιοι που επελέγησαν και από τους από εδώ και από τους από εκεί είναι ότι χειρότερο υπάρχει [ειδικότερα σε επίπεδο συμβούλων όπου οι άχρηστοι, τα πολιτικά λαμόγια , οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και οι αγράμματοι αποτελούν τον μόνο κριτήριο της επιλογής τους]

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΛΠΗ
    ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

    ..... και για όσους το παίζουν αριστεροί ή προοδευτικοί έτσι για να επιβιώσουν ......
    [φιλάκια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @13 Νοεμβρίου 2010 2:16 π.μ. Δεν μας προτείνεις και τίποτε όπως και τα κόμματα που κανένα ΔΕΝ αναλαμβάνει την ευθύνη της πρότασης και της ΜΟΝΗΣ προοδευτικής διεξόδου μέσω ενός εναλλακτικού ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ το οποίο ΔΕΝ θα μπορεί να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ το ΠΑΣΟΚ ή στην περίπτωση της απόρριψής του τα κόμματα της ανανεωτικής και παραδοσιακής αριστεράς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα κίνημα με κυβερνητικές προοπτικές που θα έχουν ως στήριξη τη συμμετοχική παρουσία ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων μέσα από διαδικασίες του δημοκρατικού προγραμματισμού.
    Το ζήτημα είναι το θέλουν? Το μπορούν?
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ή ΑΛΛΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ

    Δεν είναι στραβός ο γιαλός
    Στραβά αρμενίζουμε σύντροφοι και συντρόφισσες
    [ο/η συντηριτικός(ή)….. αλλά αριστερός(ή) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΚΙΑ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ

    άλλωστε γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει
    ΠΤΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ
    η όποια ψήφος δοθεί θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πολιτική
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ
    ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ
    ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΑΡΑ ΑΔΕΞΙΟΣ
    ΕΙΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΛΤΑ

    Η ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΔΕΞΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
    «ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ»
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Μόνο το 1989 ήξεραν να συγκυβερνούν για πάρουν το κομμάτι από το ΠΑΣΟΚ
    Αλλά ο ΛΑΟΣ τους τιμώρησε και … όχι μόνο
    ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΙΟΝ
    ο επαναστάτης , ο καθηγητής, ο οραματιστής ΑΝΔΡΕΑΣ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΜΠΛΟ



    ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΌΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 15%

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

    «ΠΡΩΤΟΙ ΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ»

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

    ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ

    αντί όμως να γίνονται τέτοιες πολιτικές παρεμβάσεις
    ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΜΑΖΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ"
    δεν πρόκειται να γίνει κανένα λάθος
    ειναι απλό
    ειναι απλούστατο
    για να γίνει λάθος
    θα πρέπει να προσέλθει κανείς στην κάλπη
    ΚΑΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών περιφρονούν την ΚΑΛΠΗ
    αν προστεθούν και τα ΛΕΘΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ μετά το άνοιγμα της κάλπης
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ"
    ο λαος θα κανει το θαυμα του
    θα περιφρονήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ [θα τα περιφρονήσει αν φανταστε΄θ κανείς ότι είναι χιλιάδες οι υποψήφιοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και όχι οι μερικοί των "βολευτικών" εκλογών]
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ και ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΝΙΚ ΗΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ που ως τετάρτη ΕΞΟΥΣΙΑ αποτελεί τη ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ
    ..... "είναι Ηράκλεια άρτια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να μας ρην περπαταν με τα δεκανίκα" [ΕΛΈΥΘΕΡΗ ΑΠΌΔΟΣΗ λεγόμενων ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι επιχείρημα και αυτό
    μας λενε οτι η αποχη δεν ειναι πολιτικη πραξη
    για σκεφτειτε και αυτο
    στο οριο , όταν δεν παει κανενας να ψηφίσει
    δεν θα εκλεγει κανενας
    και θα ειναι αδεια η βουλή
    και δεν θα υπάρχουν δημαρχοι
    και δεν θα υπάρχουν δημοτικοί και νομαρχιακοί συμβουλοι

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ... ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 70%
    ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
    ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΑ

    ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΪΔΩΝ ΠΕΤΥΧΕ

    ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ

    ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

    ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    ....
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ
    ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
    ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ
    ΘΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΒΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    .... μην νομίζετε οτι τα παραπανω αποτελούν μια εικονική πραγματικότητα

    ... στις 9 το βράδυ με την αποχ΄ηπου θα προκυψει θα γελασει και το παρδαλο κατσικι

    .... και το συστημα θα αναγκαστει να καταφύγει σε συννεοήσεις των συννεωόχων

    .... σε συμμαχικες κυβερνήσεις

    ...ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ
    ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΣ

    ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ

    .... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 21:00[14.11.2010]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μηπως εχει δικιο ο προεδρος της δημοκρατιας που μεμφεται τον λαο που εμεινε στον καναπε και δεν εστειλε ενα πιο ηχηρο μηνυμα?

    παντως το ότι η αποχή κυμαίνεται γύρω στο 54% ειναι κατι το πολυ σημαντικο για τον πολιτικο κοσμο που φαινεται οτι δεν καταλαβαινει τιποτε

    προς το παρον χασαμε δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι εκλογές τέλεψαν...

    από δω και μπρος είναι τα παλούκια...

    καλή τύχη και καλοί αγώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @14 Νοεμβρίου 2010 10:35 π.μ. ακριβέστερα θα λέγαμε αν συνυπολογίσουμε και τα λευκά ψήφισε το 36% του εκλογικού σώματος δηλαδή το 50%+1 ψήφος αντιστοιχεί στο 18%+1 ψήφος του εκλογικού σώματος
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΟΣΤΟ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ
    ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ και σεις οι των ΜΜε περί άλλων τυρβάζετε για τον ιδιαίτερο λόγο του ο καθένας σας
    Η ΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
    ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ , ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ και ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ

    παντως προς το παρον χασαμε δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα παιχνίδια της 4ης Εξουσίας και η περίπτωση Μπουτάρη.

    Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν διακριτική απέναντι στον Μπουτάρη.
    Άλλωστε δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον ιδιόρυθμο «παππού» με τις αιρετικές θέσεις του για την εκκλησία, την οικολογία και τα θέματα της ΤΑ
    Τώρα θέλουν να οικειοποιηθούν την επικράτηση ως ΠΑΣΟΚΙΚΗ επιτυχία
    Και τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία (ΜΕΓΑλοκανάλια) να τα βρει ο Μουντάρης με τα κατεστημένα συμφέροντα της συμπρωτεύουσας με τον Άνθιμο [είναι γνωστό ότι η εκκλησία στηρίζει πολλούς του κυβερνώντος κόμματος] και ο μεσάζων ποιος άλλος ο Ψωμιάδης.
    …. έτσι ευνουχίζεται κάθε προσπάθεια … ας ελπίζουμε ότι ο «παππούς» θα εξακολουθήσει να μην καταλαβαίνει από τέτοια και να εξακολουθήσει να λέει τα σύκα- σύκα και την σκάφη – σκάφη
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ και στην ΑΘΗΝΑ ας ελπίζουμε ότι ο «συνήγορος του πολίτη» δεν θα ξεχάσει τον πολίτη που υπερασπιζότανε.
    … Πάντως στην περιφέρεια το τέλμα θα συνεχιστεί και η αδράνεια μιας κατάστασης που αναπαράγει νοοτροπίες
    «ολυμπισμού» που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε
    απαξίωσης της παιδείας με τη σφραγίδα του τέλματος που επικρατεί στην ΟΛΜΕ τριάντα χρόνια τώρα και
    κατασυκοφάντισης του δημόσιου τομέα κατά τα πρότυπα παρέμβασης της ΑΔΕΔΥ
    …. και ο νοών νοήτω
    είναι σίγουρο ότι στην Αττική επικράτησαν οι ανεπάγγελτοι, οι έχοντες λευκό βιογραφικό, οι επαγγελματίες του συνδικαλιστικού «κινήματος»
    ΚΡΙΜΑ , μακάρι οι εκτιμήσεις να είναι λαθεμένες ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.