Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

MNHMONIO KAI ΧΡΕΟΣ

Στην πάλη κατά του Μνημονίου, την κοινή δράση της αριστεράς και τα συναφή προβλήματα του χρέους ήταν αφιερωμένο μεγάλο διεθνές συνέδριο που οργάνωσε την Παρασκευή και το Σάββατο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το “Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης”.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνώς γνωστοί οικονομολόγοι, όπως οι καθηγητές πανεπιστημίου Σαμίρ Αμίν, Κλαούντιο Κατς και Ζακ Νικονόφ, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, που άκουσαν υπομονετικά ώρες ομιλιών, κατά τρόπο πολύ ενδεικτικό της αγωνίας τους να πληροφορηθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα της χώρας – αλλά και τους “καημούς” μιας πολυδιασπασμένης Αριστεράς.

Κατά τρόπο άλλωστε μάλλον ασυνήθιστο για τη σημερινή συγκυρία, τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισαν, ή συμμετείχαν σε αυτές, εκπρόσωποι σχεδόν όλων των τάσεων της αριστεράς (πλην του ΚΚΕ που εκλήθη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε και της “Δημοκρατικής Αριστεράς” που δεν εκλήθη). Το Συνέδριο χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, οι νυν και πρώην Πρόεδροι του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και Αλέκος Αλαβάνος αντίστοιχα.

Αν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν κατά του μνημονίου, δεν ήταν όλοι υπέρ της άμεσης ή γενικής στάσης πληρωμής ή της εξόδου από το ευρώ, προτάσεις πάντως που συγκέντρωσαν την προτίμηση σημαντικού αριθμού ομιλητών. Ο γνωστός θεωρητικός της ανάπτυξης και στενός φίλος και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου (που μετέφρασε μάλιστα στα ελληνικά το κλασικό βιβλίο του για την παγκόσμια συσσώρευση του κεφαλαίου), ο Σαμίρ Αμίν, υπέβαλε σε μια καταιγιστική κριτική το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, υπογραμμίζοντας ότι ευθύς εξ αρχής φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος χωρίς ευρωπαϊκό κράτος ήταν σα να βάζει κανείς το κάρο μπρος από το άλογο και τόνισε ότι η κυριαρχία που απώλεσαν τα, κατά το μάλλον ή ήττον δημοκρατικά έθνη-κράτη δεν μεταφέρθηκε σε μια υπερεθνική δημοκρατική δομή. Η Ευρώπη είτε θα είναι αριστερή, είτε θα διαλυθεί μέσα σε ένα επικίνδυνο χάος, όπου την οδηγεί η γερμανική πολιτική, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αργεντίνος οικονομολόγος Κλαούντιο Κατς, σύμβουλος των κυβερνήσεων της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, αναφέρθηκε στην κρίση της Αργεντινής. Διεκτραγώδησε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε στη χώρα του η επέμβαση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι η κατάσταση άρχισε να αντιστρέφεται μόνο ως αποτέλεσμα μεγάλης λαϊκής εξέγερσης που προέκυψε, οδηγώντας σε στάση πληρωμών και αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Η κρίση της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητας με την ελληνική, που όμως βρίσκεται μόνο στην αρχή της, υποστήριξε, προσθέτοντας όμως και τέσσερις σημαντικές διαφορές: Η κρίση στην Αργεντινή συνέπεσε με ευνοϊκή πορεία της διεθνούς οικονομίας, που κατέστησε ευκολότερη την ανάκαμψη, η χώρα αυτή είναι ο έκτος εξαγωγέας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων παγκοσμίως, το ελληνικό χρέος είναι 16 φορές μεγαλύτερο από το αργεντίνικο σε σχετικούς όρους, όσο για την Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το ΔΝΤ, αλλά επίσης την ΕE, την ΕΚΤ και την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Καθηγητής Κατς πρότεινε τη συγκρότηση λέσχης χωρών για την από κοινού διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, στην οποία να συμμετάσχουν οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της Λατινικής Αμερικής. Αναφέρθηκε επίσης στα δύο διαφορετικά μοντέλα στάσης πληρωμών, αυτό της Αργεντινής, που συνοδεύτηκε από υποτίμηση του νομίσματος και αυτό του Ισημερινού, όπου το νόμισμα περέμεινε ισχυρό, συνδεδεμένο με το δολλάριο και η κυβέρνηση κάλεσε οργανισμούς του ΟΗΕ για να κάνουν λογιστικό έλεγχο (auditing) του χρέους, από τον οποίο προέκυψε ποιο ήταν νόμιμο χρέος και ποιό ήταν προϊόν παρανομίας ή καταστρατήγησης των κανόνων δίκαιων συναλλαγών.

Εκ των ιδρυτών του κινήματος για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση ATTAC, που ήταν βασικός συντελεστής του “¨Οχι” των Γάλλων στην ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη, το 2005, ο Καθηγητής Ζακ Νικονόφ υποστήριξε την έξοδο από το ευρώ και την αντικατάστασή του από ένα ‘κοινό” νόμισμα, στο οποίο και μόνο θα μπορούν να μετατρέπονται τα εθνικά νομίσματα που θα διατηρούν σταθερή, αλλά περιοδικά μεταβαλλόμενη ισοτιμία με το κοινό.

O Νικονόφ τόνισε ακόμα τη μεγάλη μαχητικότητα και ριζοσπαστικότητα των κινητοποιήσεων που σημειώνονται τώρα στη Γαλλία κατά του ασφαλιστικού, και ιδίως τον δημοκρατικό τους χαρακτήρα, καθώς είναι οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και των μαθητών-φοιτητών που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις, κινητοποιήσεις που είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Τις δυσκολίες της αποχώρησης από το ευρώ υπογράμμισε ο πανεπιστημιακός, φιλόσοφος και φυσικός και βετεράνος του κομμουνιστικού κινήματος Ευτύχης Μπιτσάκης, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να συνδέεται με την προοπτική των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης.
ΑΠΕ, 17.10.2010

6 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ εκλήθη αλλά δεν προσήλθε(!) και η 'Δημοκρατική Αριστερά' δεν εκλήθη(!) ... μα δικαιούται εν γένει η "αριστερά" δια να ομιλεί; και εν πάσει περιπτώσει ... ποιά αριστερά από όλες; αυτή που εκλήθει και δεν προσήλθε, αυτή που εκλήθη και προσήλθε ή αυτή που δεν εκλήθει; ... αστεία πράγματα φίλε μου ... αστεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΓΟΥΡΟΣ- ΔΝΤ- Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟ η 3ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2010]

    Οι εκλογές για τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν το πρώτο μήνυμα.

    Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι σκεπτόμενοι του ΠΑΣΟΚ [μέλη και οπαδοί] τιμώρησαν την ΠΑΣΚΕ των διαπλεκόμενων και των ανίκανων και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ στο οποίο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.

    Η επιλεκτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων δείχνει την αμηχανία ΟΛΩΝ.

    Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΥΠΗΡΞΕ σαφής υποχώρηση της ΠΑΣΚΕ και η εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ αποτελεί το κερασάκι που απλά αντανακλά μια πελατειακή σχέση και ένα μηχανισμό συντεχνιακών συμφερόντων που έχει βαθιές ρίζες στο χώρο των δασκάλων.
    Δεν πρέπει να περιποιεί τιμή οι πληρωμένη διαφήμιση του εν λόγω υποψηφίου , ούτε η συνεχής προβολή της φωτογραφίας του με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΜΘ.

    Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Η κρίση που υπάρχει στο χώρο της κυβερνητικής παράταξης είχε τα αποτελέσματά της και στο εκλογικό αποτέλεσμα.
    Η πολύ μεγάλη υποχώρηση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ είναι γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
    Η σιωπή αυτών που κινούν τα νήματα στην ιστορική παράταξη , αντλούν τη δύναμή τους από ένα πελατειακό μηχανισμό που αγγίζει τα όρια της διαπλοκής και την έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο με μονό τους προσόν την ισοβιότητα που τους εξασφαλίζουν «οι μηχανισμοί» και η μετριότητα αναφορικά με τα επιστημονικά, εκπαιδευτικά και διοικητικά προσόντα τους.
    Άλλωστε η μετριότητα των «συνδικαλιστικών στελεχών» είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα [ο κανόνας] στο χώρο των εκπαιδευτικών και γίνεται φανερή από τους κατέχοντες τις θέσεις στα ερευνητικά ινστιτούτα των εκπαιδευτικών οργανώσεων [Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ]

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ,
    ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

    Και μια πρόβλεψη
    Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το μήνυμα θα δοθεί και στις εκλογές του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ κοσμούν τα ίδια άτομα που έχουν οδηγήσει σε απαξία το συνδικαλιστικό – επιστημονικό κίνημα και τα οποία κλήθηκαν να προσφέρουν τις «πολύτιμες» υπηρεσίες τους και στην Τ.Α. με τις αυξημένες αρμοδιότητες για θέματα παιδείας. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…..

    Και μια τελευταία παρατήρηση για τους συναδέλφους της αριστεράς που εισέπραξε μια διαμαρτυρία για να δοθεί το μήνυμα στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Θα πρέπει να είναι «σεμνοί» ως προς τις πολιτικές τους εκτιμήσεις και να διαχειριστούν την ψήφο των συναδέλφων στην κατεύθυνση αναβάθμισης της παιδείας και όχι να συνεχίσουν μια αδιέξοδη διαμαρτυρία για την οποία το αριστερό κίνημα θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και στην Ελλάδα.
    ΓΙΑΤΙ είναι σίγουρο ότι δεν τους έχει δοθεί καμιά εξουσιοδότηση να «καταλάβουν τα ανάκτορα» και να οδηγήσουν πάλι στο αδιέξοδο τις εκπαιδευτικές και πολιτικές εξελίξεις που έτσι και αλλιώς θα υπάρξουν.[ο(η) προβληματισμένος(η) εκπαιδευτικός]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΝΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
    ... αλλα και μεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΝΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ
    ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ?

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το μήνυμα δοθηκε και χθες -1100000 ψήφοι λιγότεροι για το ΠΑΣΟΚ
    ο σγουρός στην ΑΤΤΙΚΗ μάζεψε 24% με αντίπαλο ενα ΚΙΚΙΛΙΑ
    ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ

    ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

    ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ

    ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ

    ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ...... ΚΑΤΑΝΤΙΑ .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ......

    ........ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΩΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΩΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ

    ΤΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ .... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΓΑΛΑΜΕ .....

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ....


    ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ........ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΝΑΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

    «Όσο κι αν διαφωνώ, το 20% της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα, το νιώθω ως πιο ηχηρό, πιο σαφές και πιο εύστοχο και από αυτό του 40% της αποχής.»

    Σας παρουσιάζουμε άρθρΟ που αναφέρεται στα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Στράφηκαν στην ακροδεξιά

    Προβληματισμό προκαλούν τα μεγάλα ποσοστά που κατέγραψε ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όπου έφτασε 5,3%. Επιδόσεις κόμματος εξουσίας στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

    Οι υποσχέσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, τα κηρύγματα μίσους, αλλά και το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της Αθήνας, από την παρουσία υπεράριθμων παράνομων μεταναστών, έδωσε την ευκαιρία στον συνδυασμό που κατέβασε η Χρυσή Αυγή, να έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

    Με επικεφαλής τον Ν. Μιχαλολιάκο η Χρυσή Αυγή κατέγραψε στην Αθήνα το αξιοσημείωτο 5,3%, κάτι που σημαίνει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρείται ότι με τον ακραίο λόγο κατά των μεταναστών κατάφερε να κλέψει ποσοστά και από τον Ν. Κακλαμάνη, τον οποίο στήριζε η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ.

    Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε φυσικά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά δεν μπορούσε να υιοθετήσει τον λόγο της ακροδεξιάς και με την απουσία υποψήφιου για τον ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αγ. Παντελεήμονα, μια περιοχή, όπου από τη μια η δράση της ακροδεξιάς είναι έντονη και από την άλλη οι κάτοικοι είναι απροστάτευτοι λόγω του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και της αυξημένης εγκληματικότητας, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής έφτασε το εντυπωσιακό 20%.

    Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό είναι ήταν στο 1% , στην Πελοπόννησο στο 1,45% και στη Δυτική Ελλάδα στο 1,85%.

    Είναι προφανές ότι εκτός από το ΚΚΕ και την αποχή, και η Χρυσή Αυγή, πέτυχε μια σημαντική νίκη στην Αθήνα, που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη, καθώς οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν λύση στην ακροδεξιά, όταν το κράτος δεν στέκεται δίπλα τους. Το ποσοστό στην πολύπαθη περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα δείχνει από μόνο του ότι η τάση αυτή ενισχύεται διαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.