Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Φύγε από δω μέσα, καραγκιόζη»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε, το Σάββατο το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού περιπτέρου, στη Cite Universitaire του Παρισιού.
Πολλοί Ελληνες της Γαλλίας, οι μισοί από αυτούς φοιτητές, έσπευσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση που οργάνωσε το «Ελληνικό Σπίτι» προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή της τελευταίας ταινίας του, αφιερωμένης στα προβλήματα των μεταναστών και συζήτηση με τον κινηματογραφιστή.

Οι οργανωτές όμως λογάριασαν χωρίς τον «ξενοδόχο», εν προκειμένω το Νο 2 της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, που 'κοβε τις παριζιάνικες βόλτες του το Σαββατοκύριακο. Για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προφανώς πιστεύει ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τους «Ελληνες του εσωτερικού», μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς πρόβλημα μεταξύ των «Ελλήνων του εξωτερικού». Οι Ελληνες φοιτητές όμως στο Παρίσι γνωρίζουν πολύ καλά τις δηλώσεις του περί «κοπριτών» και ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά και την κατάσταση στη χώρα τους. Κατάπληξη και αγανάκτηση τους κατέλαβαν μόλις τον είδαν να προσέρχεται κανονικά στην εκδήλωση, σαν να μην τρέχει τίποτα. Αρχισαν να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται και να απαιτούν να φύγει. Βαριές κουβέντες ακούστηκαν. Ο Πάγκαλος αρνήθηκε πεισματικά να αποχωρήσει από την εκδήλωση, «παραφράζοντας» το γνωστό «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε «δεν φεύγω, δεν φεύγω» και κάλεσε τους φοιτητές σε διάλογο μαζί του την άλλη μέρα το πρωί, «όλοι σας και εγώ μόνος μου», για να εισπράξει σε απάντηση από τους φοιτητές ένα «φύγε από δω μέσα, καραγκιόζη».

Αιφνιδιασμένος από την τροπή των γεγονότων, ο Κώστας Γαβράς πήρε τελικά τον λόγο, είπε δυο-τρεις κουβέντες για την ταινία του και προσπάθησε να «κατευνάσει» τα πνεύματα. Μόνο που το επιχείρημα που χρησιμοποίησε, ότι δηλαδή ο κ. Πάγκαλος είναι εκλεγμένος, και η προτροπή του να δεχθούν οι φοιτητές την πρόταση συζήτησης προκάλεσαν νέες διαμαρτυρίες των φοιτητών που του υπενθύμισαν, με πολύ περισσότερο σεβασμό και ευγένεια είναι αλήθεια, ότι εξελέγησαν μεν ο ίδιος και το κόμμα του, αφού όμως πρώτα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

Προ της καταστάσεως που δημιουργήθηκε, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει υπό τα γιουχαΐσματα των παρευρισκομένων. Αμήχανος ο σκηνοθέτης γύρισε το κεφάλι του τη μια προς τους φοιτητές, την άλλη προς τον αντιπρόεδρο και, χωρίς να πει τίποτα, τον ακολούθησε στην έξοδο. Οι παριστάμενοι αποφάσισαν ότι δεν έχουν νόημα, υπό παρόμοιες συνθήκες, η συνέχιση της εκδήλωσης και η προβολή της ταινίας. Το πλήθος διαλύθηκε σε σωρό πηγαδάκια, με πολλούς φοιτητές προβληματισμένους, αν όχι θλιμμένους από τη στάση κυρίως του «ειδώλου» τους, του σκηνοθέτη του «Ζ».

«Μα γιατί έφυγε έτσι, σαν σκυλί του Παβλόφ;», διερωτούνταν ένας φοιτητής ψυχολογίας και, δίπλα του, ένας φοιτητής διεθνών σχέσεων έδινε τη δική του απάντηση: «Μα τι νομίζεις, συμβιβασμένος είναι κι αυτός. Μπορείς να γίνεις πρόεδρος της Cinematheque, αν δεν βάζεις τις σχέσεις σου πάνω απ' όλα;». Δύο παριστάμενοι ΠΑΣΟΚοι δεν τόλμησαν να υπερασπίσουν τον Πάγκαλο, επιτίμησαν όμως τους φοιτητές υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην πολιτική διαφωνία. «Με τον Πάγκαλο δεν έχουμε πολιτική αλλά ηθική διαφωνία», τους απάντησαν εκείνοι, θυμίζοντας τις προσβολές του αντιπροέδρου («κοπρίτες», «μαζί τα φάγαμε») εις βάρος του ελληνικού λαού. Το «επιχείρημα ματ» το είχε ένας μεσόκοπος παριστάμενος που, απευθυνόμενος στους δύο «Ηρακλείς του Στέμματος», τους είπε: «Δεν βρίσκετε λίγο παράταιρο να έρχεται σε μια συζήτηση για προβλήματα των μεταναστών ο άνθρωπος που παρέδωσε τον πρόσφυγα αρχηγό της κουρδικής επανάστασης στους διώκτες του;».

Μερικοί από τους φοιτητές ήταν στενοχωρημένοι για το άδοξο τέλος της εκδήλωσης. Αλλοι, αντίθετα, έλεγαν ότι ήταν πολύ καλύτερα που ήρθε έτσι το πράγμα. «Ηρθαμε να κουβεντιάσουμε για τη ζωή και την πραγματικότητα μέσα από την ταινία. Η ζωή και η πραγματικότητα επισκέφθηκαν όμως οι ίδιες την εκδήλωσή μας!».

konstantakopoulos.blogspot.com

eleutherotypia, 28.2.2011

7 σχόλια:

 1. αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τους «Ελληνες του εσωτερικού: E, και εντω στο Ελλάντα, καλά τα πάμε με τα γιουχαϊσματα!!!

  για ρίξτε ένα βλέφαρο στο:

  http://gazaki.wordpress.com/2011/02/23/giouha-protopapa/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
  Προτείνουμε:
  Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
  Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
  Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
  Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
  Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
  Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
  Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
  Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
  Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
  ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
  galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Κωνσταντακόπουλε,
  Είναι πολύ δύσκολο , να ταυτίζεις την θεωρία της Δημοκρατίας με την πράξη! Γι αυτό ΔΕΝ αναρτήσατε το παρακάτω σχόλιό μου:
  { Νομίζετε, κύριε Κωνσταντακόπουλε ότι με εκφράσεις του τύπου «To Θεόδωρο Πάγκαλο, που 'κοβε τις παριζιάνικες βόλτες του το Σαββατοκύριακο» και «για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προφανώς πιστεύει ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τους Ελληνες του εσωτερικού, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων του εξωτερικού», μας πείθετε για το αμερόληπτο της κρίσης σας;
  Ώστε έτσι ! Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς πρόβλημα, όπως εσείς φαντάζομαι…
  Προσωπικά, διαφωνώ με τον Πάγκαλο για την αμετροέπειά του και για τις, απρόκλητες και αχαρακτήριστες, κατά καιρούς, δηλώσεις του.
  Διαφωνώ, όμως ,εξίσου και με τους φοιτητές που "σπουδάζουν", υποτίθεται στο εξωτερικό και αποδοκιμάζουν έστω και τον Πάγκαλο.
  Μπορούσαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και να αποχωρήσουν αφήνοντας να συνεχιστεί η εκδήλωση.
  Το ότι ματαίωσαν την εκδήλωση, σημαίνει ότι ΔΕΝ πιστεύουν στη Δημοκρατία. Είναι φασίστες στην πράξη και "αριστεροί-προοδευτικοί"
  μόνο στα λόγια.
  Δυστυχώς…
  Σε ωραία δημοκρατία πιστεύετε (ή κάνω λάθος;)! }

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θρασυτατο παχυδερμο, κυριολεκτικα και μεταφορικα, τολμαει να εμφανιζεται δημοσια` μονο φυσικα στο εξωτερικο. Ο μεγαλοαστος "μαγκακος", που μονο γονατιστος δεν ζητησε συγγνωμη σε παλαιοτερη δηλωση του απο τους γερμανους. Πασιγνωστος κωλοτουμπας και κοιμισμενος υπουργος στην υποθεση Οτσαλαν. Σερνει μαζι του το προτυπο πολιτικου του 19ου αι. Προφανως στο "μαζι τα φαγαμε" ειχε υποψιν του τα τραπεζωματα και τις συναξεις ψηφοφορων, που ουτε να τους δει δεν θελει. Αμετοχος υπουργος-βουλευτης (κρατικοδιαιτος) τοσα χρονια, αληθεια "τι δουλεια ξερει να κανει", οπως λεει και ο κοπριτης λαος ; Ξυπνησε και θελει να μας σωσει ;!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Κωνσταντόπουλε,
  Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η άποψή μου μιας και στην εφημερίδα σας (έτσι που την καταντήσατε, γιατί δεν ήταν πάντα έτσι) απαγορεύονται οι μη «αριστερές» απόψεις θα τολμήσω να παραθέσω μια διαφορετική άποψη για το θέμα αν μου το επιτρέπετε φυσικά.
  Αναρωτιέμαι γιατί προσπαθείτε απεγνωσμένα να πείσετε για κάτι που όλη η κοινή γνώμη πλην εσάς και του ΣΥΡΙΖΑ το καταδικάζει.
  Τι υποστηρίζετε στο άρθρο σας, ότι ο κύριος Πάγκαλος ή εμ’ πάση περιπτώση ο χ κύριος Πάγκαλος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο δρόμο του Παρισιού ?!
  Το ξέρω ότι δεν σας αρέσει και ονειρεύεστε κάποιο άλλο καθεστώς, αλλά τι να κάνουμε, έχουμε δημοκρατία και στη δημοκρατία συνηθίζεται ο καθένας να πηγαίνει όπου θέλει. Αντίθετα δε συνηθίζεται ο τραμπουκισμός και άκουσων άκουσων επειδή ο συγκεκριμένος τυπάκος που σπουδάζει στο Παρίσι έχει ηθικό πρόβλημα με τον κύριο Πάγκαλο (να υποθέσω ότι είναι αμέμπτου ηθικής και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του) έχει δικαίωμα να σταματάει μια εκδήλωση με το έτσι θέλω.
  Ποιο ήταν το αντεπιχείρημα στο ότι είναι εκλεγμένος από το λαό? Ότι ναι μεν ψηφίστηκε (δυστυχώς υπάρχουν αποδείξεις για αυτό και δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε) αλλά ψηφίστηκε κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό?! Συγνώμη, ακούτε τι λέτε?
  Και ποιος είσαι εσύ ρε που θα αποφανθείς και θα βγάλεις πόρισμα ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και έχεις το πληρεξούσιο του λαού να τον τιμωρήσεις?
  Στις δημοκρατίες ξέρετε τιμωρείς με την ψήφο σου, όχι με τον τσαμπουκά σου!!!
  Εκεί που μας χαλάει όμως η συνταγή είναι αυτό που δεν είχαμε προβλέψει, σωστά?
  Έφυγε και ο διοργανωτής, ο κύριος Γαβράς….
  Εδώ είναι το πρόβλημα, ο μεν Πάγκαλος είναι πολιτικός, όλοι τους έχουν στη μπούκα παραφράζουμε λίγο τα λεγόμενα του και είμαστε έτοιμοι! Με το Γαβρά τι κάνεις? Είναι κοινός αποδεκτό πρόσωπο.
  Βρέθηκε και γι αυτό η λύση, έλα μωρέ, τα αρπάζει και αυτός, εχθρός του κράτους, είναι και αυτός μέρος του σάπιου συστήματος!!!!
  Γιατί δεν έχετε το θάρρος εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα «φτωχαδάκια» φοιτητές του Παρισιού να βγείτε και να πείτε πραγματικά αυτό που θέλετε! Κύριοι, οι δημοκρατία δεν μας εκφράζει, θέλουμε ένα πολίτευμα που με πρόφαση ότι θα κυβερνά ο λαός θα κάνουμε κουμάντο εμείς!!! Όποιος τολμά να έχει διαφορετική άποψη από εμάς θα τον βαφτίζουμε προδότη, φασίστα ή εχθρό του λαού και καθαρίσαμε!
  Τότε θα σας παραδεχόμουνα! Αλλά βλέπεις, το 2,5-3% είναι λίγο και υπάρχει ο κίνδυνος πέρα από της σημερινής απαξίωσης να σας πάρουν με τις πέτρες ….
  Θα ήταν όμως ένας έντιμος πολιτικός θάνατος…..

  Φιλικά,
  Βασίλειος Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
  ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΙΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΛΥΒΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΕΙΠΕ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΛΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ
  ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΛΥΒΙΗ
  ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΕ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ [ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ]
  Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΧΕΙ 300 ΜΙΡΑΖ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ
  Ο ΛΥΒΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ?
  ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
  ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΞΥΦΟΥΛΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΚΕΠΜΠΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΜΕΙ ΦΤΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΒΙΗ [ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ]
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΙΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ [ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΑΤΙΝΙ]

  ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΡΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΝΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ ... ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

  .... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ......
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ.....

  ..... ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΟΛΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΙΠ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .......

  ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΧ.... ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

  ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

  ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ


  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΜΕ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.